Επιχειρησιακή δοκιμή για έρευνα, διάσωση και απεγκλωβισμό με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων την Παρασκευή 27 Μαρτίου
Άσκηση πεδίου πλήρους ανάπτυξης (Full Scale) με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ ΛΑΣΙΘΙ 2026» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026 και ώρα 09:00, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.
Η άσκηση έχει ως βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση συνεπειών έντονης σεισμικής δραστηριότητας και περιλαμβάνει σενάρια έρευνας, διάσωσης και απεγκλωβισμού ατόμων από κατεστραμμένα κτίρια. Στόχος είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας και της διασφάλισης της αποτελεσματικής ανταπόκρισης σε φυσικές καταστροφές, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπηρεσιών και σωμάτων.