Μεγάλες απάτες με τηλεφωνικές κλήσεις

5:41 μ.μ. - Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018
05:09 μ.μ. - Σάβ, 01/41/2018
Image: Μεγάλες απάτες με τηλεφωνικές κλήσεις

Να εξαπατήσουν τους πολίτες προσπαθούν επιτήδειοι, με κλήσεις και SMS από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ)

Πρόκειται για αναπάντητες – ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις, από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού. Οι κλήσεις πραγματοποιούνται κατά κανόνα μετά τα μεσάνυχτα ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες.
 
Σύμφωνα με καταγγελίες, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960, αντίστοιχα.
 
Η ΔΔΗΕ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, ώστε να αποφύγουν οικονομική εξαπάτησή τους.
 
Παράλληλα, τους συμβουλεύει να μην καλούν πίσω τους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς. Επίσης να μην απαντούν στον αριθμό του αποστολέα του SMS.
 
Να το διαγράφουν αμέσως, αφού και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.
 
Η ΔΔΗΕ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως εξής:
 
Τηλεφωνικά: 11188
 
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
 
Μέσω εφαρμογής (application) για smartphones: FEELSAFE E-COMMERCE
 
 Μέσω twitter: @CyberAlertGR
 
Πηγή: economy365.gr