Με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

2:13 μ.μ. - Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021
02:07 μ.μ. - Τρί, 13/13/2021
Image: Με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Με τον Πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Με τον Πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην σύσκεψη, στη Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσια Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Ν. Βαμβακά και του υπεύθυνου Κρήτης και Δωδεκανήσου του ΚΕΘΕΑ Μιχάλη Σκουλά, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ και στην Κρήτη.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ. Λιάπης ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την ουσιαστική στήριξη που παρέχεται στην συνέχεια υλοποίησης των προγραμμάτων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στο νησί και μέσω της οικονομικής ενίσχυσης από το ΕΣΠΑ Κρήτης που υλοποιεί η Περιφέρεια.

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζοντας την κοινωνία για την αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών εξαρτήσεων συνεργάζεται πολύ στενά με τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ. Συγχαίρουμε τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ, για τη σημαντική δουλειά που κάνουν στο νησί και προς αυτή την κατεύθυνση επιλύσαμε με χρηματοδότηση μας, τα εργασιακά ζητήματα του προσωπικού, έως το 2030, προκειμένου να συνεχιστεί ο μεγάλος αγώνας για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, οι οποίες αυξήθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Χρήστος Λιάπης «η σημερινή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, δεν είναι μόνο εθιμοτυπική, αλλά πρόκειται για μια επίσκεψη ουσίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο στης αποκεντρωμένης διοίκησης του ΚΕΘΕΑ και της προσπάθειας εξασφάλισης διαύλων επικοινωνίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό την υποστήριξη του έργου των εργαζομένων των δομών».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Ν. Βαμβακάς τόνισε ότι: «Η συνάντηση με τον κ. Λιάπη αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της Περιφέρειας Κρήτης να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ, αλλά και όλους τους φορείς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Στόχος είναι η διασφάλιση των απαραίτητων πόρων και του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού για την παροχή αποτελεσματικών και ποιοτικών υπηρεσιών, τόσο σε επίπεδο πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης, όσο και θεραπείας και επανένταξης για τα άτομα που υποφέρουν από εξαρτήσεις».