«Με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Άμεση στελέχωση τώρα!»

8:02 π.μ. - Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017
08:11 π.μ. - Πέμ, 09/02/2017
Image: «Με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Άμεση στελέχωση τώρα!»

Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε.Σητείας ο Μύσων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει μετά από χρόνια τα σχολεία στελεχωμένα με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και ΠΕ60, αλλά και με πολλές ειδικότητες από την αρχή του διδακτικού έτους. Το αντίτιμο είναι η εφαρμογή του ΠΔ 79 το οποίο έρχεται να θέσει υπό άμεσα κίνδυνο την οργανική κατάργηση του δάσκαλου του ολοήμερου καθώς και την συρρίκνωση ολοήμερων τμημάτων νηπιαγωγείων. 
Η εφαρμογή άρθρων του ΠΔ 79 που αναφέρουν την τριμελή επιτροπή νη οποία θα μετακινεί μαθητές από σχολείο σε σχολειό με, τη νομιμοποίηση του σχολείου Φίλη καθώς και νέου νηπιαγωγείου κάνουν ξεκάθαρη την στόχευση των περικοπών.  Η χρόνια αδιοριστία οδήγησε στο φαινόμενο των μόνιμων πλέον αναπληρωτών, με φετινό εύρημα την υπαγωγή τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ και ΠΔΕ στα ολιγοθέσια σχολεία. 
Οι μηδενικοί διορισμοί στην Ειδική Αγωγή έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την υποστελέχωση των δομών της, γεγονός που καθιστά επιτακτικό το πάγιο αίτημά μας για τους παραπάνω άμεσους και μόνιμους διορισμούς στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι της εκπαίδευσης, του οποίου η εύρυθμη λειτουργία χαρακτηρίζει μία πολιτισμένη κοινωνία.
Είναι κραυγαλέο παράδειγμα υποστελέχωσης της ειδικής στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου και ειδικά στην περιοχή του Συλλόγου μας αφού η περυσινή σχολική χρονιά έκλεισε με 23 κενά ενώ η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με την ελάχιστη δυνατή στελέχωση. Ο νομός Λασιθίου είχε ζητήσει 54 πιστώσεις για παράλληλη  στήριξη και προσλήφθηκαν 18. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές που γνωματεύονται για να πάρουν παράλληλη δίνονται με το σταγονόμετρο από το ΚΕΔΔΥ και χρήζουν άμεσης παιδαγωγικής παρέμβασης. 
Ζητούμε εδώ και τώρα να γίνει άμεσα φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής για τη στελέχωση
  Τμημάτων ένταξης και των ειδικών σχολείων
  Παράλληλης στήριξης
  ΕΒΠ και ΕΕΠ
Προκειμένου να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες των δομών. 
ΑΜΕΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής με γνώμονα το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία προκειμένου να μην ξεκινάμε κάθε σχολική χρονιά από το μηδέν. 
 
Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος                    Η Γεν. Γραμματέας
 
Αλεξάκης Αλέξανδρος   Σαντιμπαντάκη Ελένη