Με το λάδι τους προσπαθούν να σώσουν το νοσοκομείο Σητείας

9:24 π.μ. - Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
09:01 π.μ. - Τετ, 24/24/2018
Image: Με το λάδι τους προσπαθούν να σώσουν το νοσοκομείο Σητείας

Μία πρωτότυπη κίνηση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της περιοχής

Μία πρωτότυπη κίνηση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της περιοχής, αποφάσισαν κάτοικοι, ιδρύοντας τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Σητείας: Έκαναν συμφωνία με τα ελαιουργεία, ώστε όποιος παραγωγός επιθυμεί να μπορεί να προσφέρει ποσότητα ελαιολάδου, υπέρ του νοσηλευτικού ιδρύματος!
 
Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χριστόφορος Καλαμπόκης, ο σύλλογος λειτουργεί τους τελευταίους 8 μήνες, και ήδη έχει συγκεντρωθεί 1,5 τόνος ελαιολάδου!
 
Μετά από επαφές με τα 23 ελαιουργεία της περιοχής, και σε συννεόηση με τα λογιστήριά τους, ο κάθε παραγωγός προσφέρει όποια ποσότητα επιθυμεί, "ακόμα και ένα κιλό λάδι". Η ποσότητα αυτή πωλείται από το ίδιο το ελαιουργείο, και μετά γίνεται δωρεά στον Σύλλογο, ο οποίος με τη σειρά του, διαθέτει όλα τα χρήματα για το νοσοκομείο.
 
"Οι ανάγκες είναι πολλές και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε το νοσοκομείο μας με το ντόπιο προϊόν, το λάδι μας. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, και εκτιμώ ότι θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Συγκεντρώσαμε 25.000 ευρώ, παράλληλα με συνδρομές και δωρεές. Άμεση ανάγκη υπάρχει για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου, καθώς ο υπάρχων είναι παλιός και δεν υποστηρίζεται τεχνικά ούτε από την προμηθεύτρια εταιρεία. Το νοσοκομείο μας είναι απαραίτητο για όλη την περιοχή και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί περισσότερο, ίσα ίσα πρέπει να ενισχυθεί και εμείς, θα κάνουμε ότι μπορούμε γι΄αυτό", κατέληξε ο κ. Καλαμπόκης.