Με το βλέμμα στα φυτικά υπολείμματα η μονάδα κομποστοποίησης στον πρώην ΧΑΔΑ Ιεράπετρας

10:54 π.μ. - Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
10:07 π.μ. - Τρί, 23/54/2019
Image: Με το βλέμμα στα φυτικά υπολείμματα η μονάδα κομποστοποίησης στον πρώην ΧΑΔΑ Ιεράπετρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε χρηματοδότηση για «Δημιουργία μονάδας διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων Ιεράπετρας»

Την αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για Δράσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων Δήμου Ιεράπετραςγια «Δημιουργία μονάδας διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων Ιεράπετρας» αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας κατά τη συνεδρίαση που έγινε τη Δευτέρα. Ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι η μονάδα θα διαχειρίζεται τα κλαδοκάθαρα και τα οργανικά υπολείμματα. Η επεξεργασία φυτικών υπολειμμάτων δεν ήταν επιλέξιμη ως δαπάνη για αυτό δεν συμπεριελήφθη. Στην περιβαλλοντική μελέτη της μονάδας ωστόσο έχει συμπεριληφθεί η επεξεργασία φυτικών υπολειμμάτων έτσι ώστε σε μια μελλοντική χρηματοδότηση να υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης νέων μηχανημάτων και για τα φυτικά.  
 
Κάλεσε στη συνέχεια τους παραγωγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πετάνε αυθαίρετα τα νάιλον με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το περιβάλλον αλλά να τα μεταφέρουν στον αδειοδοτημένο χώρο που υπάρχει στην περιοχή Καπίστρι.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Λουτσέτη: