Με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος στην ατζέντα του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης στην Αθήνα

9:08 π.μ. - Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
09:09 π.μ. - Πέμ, 23/08/2021
Image: Με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος στην ατζέντα του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης στην Αθήνα

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης στον Ηχώ 99,8

Μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους αναμένουν οι ΤΟΕΒ εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ και άλλων παρόχων με ήδη κάποιους λογαριασμούς να φτάνουν στους ΤΟΕΒ « φουσκωμένοι». Μάλιστα δεν αποκλείεται το κόστος αυτό να μετακυληθεί στους καταναλωτές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα εκπρόσωποι από 11 ΤΟΕΒ του Λασιθίου θα συναντηθούν σήμερα Πέμπτη με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη.

Το ζήτημα απασχολεί και την ΠΕΔ Κρήτης με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κουράκη και τον Γραμματέα, να προγραμματίζουν επαφές και για το θέμα στην Αθήνα, προκειμένου να το θέσουν σε κεντρικό επίπεδο. Όπως τόνισε ο κ. Κουράκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 , η μεταβολή τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή αλλά και στη βιωσιμότητα των ΤΟΕΒ. Ως ΠΕΔ συντασσόμαστε με την ΚΕΔΕ και θα γίνουν παρεμβάσεις σε Υπουργείο και το κεντρικό κράτος.

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε και στον ΒΟΑΚ λέγοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να κωφεύουν για το τμήμα του οδικού δικτύου από Άγιο Νικόλαο, Καβούσι ως τη Σητεία ενώ παράλληλα θα πρέπει να δούμε και το τμήμα Ιεράπετρα - Παχειά Άμμο και βέβαια τον ΝΟΑΚ και τον δρόμο από Ιεράπετρα ως το αεροδρόμιο Καστελλίου.

Τέλος μίλησε για την έκδοση επετειακού νομίσματος με αφορμή τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης η παρουσίαση του οποίου θα γίνει αύριο στην Αθήνα.