Με θετική ατζέντα στο δρόμο προς τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

7:30 π.μ. - Κυριακή, 9 Απριλίου 2017
07:04 π.μ. - Κυρ, 09/30/2017
Image: Με θετική ατζέντα στο δρόμο προς τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Θετική ατζέντα, προκειμένου να «ξορκίσει» τη σκληρή πραγματικότητα των φόρων και της τρίτης αξιολόγησης, αναζητεί ο Αλέξης Τσίπρας, πριν ανηφορίσει στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο και παρουσιάσει την εικόνα πως απαιτείται μονάχα μια «ανάσα» για έξοδο από την κρίση

Έτσι, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι γεμάτο: σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη σε χώρο παραγωγής και εργασίας (στα πρότυπα του «Παπαστράτου»). 
 
Αύριο θα εγκαινιάσει τα τμήματά της Ιονίας Οδού που ολοκληρώθηκαν στα Ιωάννινα, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί στην Καβάλα με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ και θα υπογράψουν από κοινού σε πανηγυρική τελετή τη συμφωνία για τη δημιουργία της «σιδηροδρομικής Εγνατίας». 
 
Στη Βουλή, εξάλλου, θα ψηφιστεί έως την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και ακολουθεί η επίσκεψη Μακρόν, η οποία ισοδυναμεί με μείζον γεγονός για το Μαξίμου. 
 
Αν και οι σκληρές αποφάσεις του Γάλλου προέδρου για τα εργασιακά έχουν προκαλέσει παγωμάρα στην κυβέρνηση, καθώς χάνει έναν πολύτιμο σύμμαχο στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το ζήτημα, το ενδιαφέρον θα στραφεί στον τομέα των επενδύσεων. 
 
Επίκειται μάλιστα η διοργάνωση ελληνογαλλικού επιχειρηματικού φόρουμ, καθώς τον πρόεδρο θα συνοδεύει ομάδα Γάλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν επιδεικνύουν ενδιαφέρον μόνο για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για τις αποκρατικοποιήσεις που θα «τρέξουν» το φθινόπωρο.
 
 
Πηγή: news.in.gr