Με τη σημερινή εξαγορά της Valagro, η Syngenta αποκτά προβάδισμα στη βιολογική φυτοπροστασία

2:38 μ.μ. - Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Τρί, 06/38/2020
Image: Με τη σημερινή εξαγορά της Valagro, η Syngenta αποκτά προβάδισμα στη βιολογική φυτοπροστασία

Την εξαγορά της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής βιολογικών σκευασμάτων φυτοπροστασίας Valagro ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος αγροχημικών Syngenta

Η εξαγορά, για το τίμημα της οποίας δεν δόθηκαν λεπτομέρειες, έγινε από την επιχειρηματική μονάδα Syngenta Crop Protection. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επένδυση αυτή τοποθετεί τη Syngenta Crop Protection ως μία από τις βασικές παγκόσμιες εταιρείες που είναι έτοιμες να διαμορφώσουν την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά βιολογικών προϊόντων φυτοπροστασίας, η οποία προβλέπεται σχεδόν να διπλασιαστεί σε μέγεθος τα επόμενα πέντε χρόνια. Η Valagro, που έχει ένα ιστορικό 40 ετών ως πρωτοπόρος στην καινοτομία στον τομέα των βιολογικών σκευασμάτων, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη μάρκα.

Η Valagro είχε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10% CAGR την δεκαετία από το 2009 έως το 2019 και κατά προσέγγιση έσοδα ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Με 40 χρόνια εμπειρίας, προσφέρει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο βιολογικών σκευασμάτων για μία ευρεία γκάμα καλλιεργειών, με κορυφαία θέση στην αγορά βιοδιεγερτικών και ειδικών θρεπτικών συστατικών. Με έδρα στην Atessa της Ιταλίας, η Valagro εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο με ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, καθώς και μία αυξανόμενη παρουσία στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Η Valagro έχει περισσότερους από 700 υπαλλήλους, 13 θυγατρικές και 8 τοποθεσίες παραγωγής σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η στρατηγική εξαγορά επιτρέπει στη Syngenta Crop Protection να δημιουργήσει μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία παραγωγής και ανάπτυξης βιολογικών σκευασμάτων. Η Valagro έχει ισχυρή εμπορική και παραγωγική θέση, καθώς και κορυφαία τεχνολογία και ερευνητική ικανότητα. Το καθιερωμένο χαρτοφυλάκιο της Valagro σε βιοδιεγέρτες και ειδικά θρεπτικά συστατικά θα συμπληρώσει τόσο την τρέχουσα γκάμα βιο-διεγερτών και άλλων βιολογικών προϊόντων της Syngenta Crop Protection, καθώς και τα επόμενα προϊόντα, που ήδη βρίσκονται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης.

Η απόκτηση εναρμονίζεται πλήρως με τη στρατηγική της Syngenta Crop Protection να παρέχει στους καλλιεργητές πρόσθετες συμπληρωματικές επιλογές προϊόντων και τεχνολογιών με σκοπό την αποτελεσματική και βιώσιμη φροντίδα των καλλιεργειών τους με τη διαχείριση της ανθεκτικότητας στις δραστικές ουσίες, την ενίσχυση της υγείας του εδάφους, τη μείωση των υπολειμμάτων στις καλλιέργειες και την ανταπόκριση στις καταναλωτικές απαιτήσεις.

Ο Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Group δήλωσε: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ομάδα της Valagro στον όμιλο Syngenta. Αυτή η επένδυση υπογραμμίζει τις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες σε αυτόν τον τομέα και μας τοποθετεί ως έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες στην παγκόσμια αγορά βιολογικών προϊόντων. Η επένδυση αποτελεί επίσης μέρος της δέσμευσής μας ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουμε τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να βελτιώσουν τη βιωσιμότητά τους ως μέρος του σχεδίου καλής ανάπτυξης (σ.σ. Good Growth Plan)».

Ο Giuseppe Natale, Διευθύνων Σύμβουλος της Valagro είπε: «Για 40 χρόνια η αποστολή μας στο Valagro ήταν να αξιοποιήσουμε τη φύση προκειμένου να βοηθήσουμε τους αγρότες να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις και να καλλιεργήσουν προϊόντα καλύτερης ποιότητας. Αυτή η συμφωνία θα ανοίξει νέες, προηγουμένως αδιανόητες προοπτικές ανάπτυξης για τον όμιλο Valagro παγκοσμίως. Τώρα που είμαστε μέρος μιας εταιρείας με τους πόρους και τη φιλοδοξία της Syngenta Crop Protection, έχουμε νέες συναρπαστικές ευκαιρίες για την καινοτομία μας να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στους αγρότες και να επενδύσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στο βιώσιμο μέλλον της γεωργίας.»

Ο Jon Parr, Πρόεδρος της Global Crop Protection στη Syngenta σημείωσε: «Απαιτούνται σημαντικά επίπεδα επενδύσεων σε καινοτομίες όπως τα Βιολογικά για να επιτευχθεί ένα βιώσιμο μέλλον και να βοηθήσουμε τους αγρότες να παραδώσουν στις επόμενες γενιές ένα σύστημα διατροφής που να λειτουργεί αρμονικά με τη φύση. Η Syngenta Crop Protection και η Valagro έχουν θεμέλιο στην καινοτομία που βασίζεται στην επιστήμη και είναι πρόθυμες να συνεργαστούν, να μοιραστούν γνώσεις και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες η μία της άλλης. Με την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος και της κουλτούρας της Valagro, που ενισχύεται από την παγκόσμια κλίμακα και τις ικανότητές μας, μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον της αγοράς των βιολογικών προϊόντων φυτοπροστασίας.»

agro24.gr