Με ταυτότητα ή διαβατήριο έγιναν δεκτοί αλλοδαποί εργάτες γης για rapid tests στο Στόμιο Ιεράπετρας

12:36 μ.μ. - Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Παρ, 16/36/2021
Image: Με ταυτότητα ή διαβατήριο έγιναν δεκτοί αλλοδαποί εργάτες γης για rapid tests στο Στόμιο Ιεράπετρας

Διενεργήθηκαν 143 tests - Βγήκαν όλα αρνητικά

Rapid tests πραγματοποιούνται σήμερα στο Στόμιο Ιεράπετρας από το ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ένας από τους μεγάλους προβληματισμούς που υπάρχουν κάθε φορά που γίνονται τεστ είναι το πως θα μπορούσαν να κάνουν τεστ αλλοδαποί εργάτες γης που δεν έχουν ΑΜΚΑ. Η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι όπως διευκρινίστηκε μετά από επαφή με τους αρμόδιους όπου μεταφέρθηκε το θέμα, δίνεται η δυνατότητα για test και σε αλλοδαπούς χωρίς ΑΜΚΑ, εφόσον όμως έχουν ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται η ταυτότητά τους. Πρόσθεσε ότι τις πρώτες ώρες είχαν ήδη διεξαχθεί πάνω από 60 τεστ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος της διαδικασίας ένας σημαντικός αριθμός πολιτών θα προσέρχονταν με στόχο την πρόληψη και την αποφυγή διασποράς σε περίπτωση που υπάρχουν κρούσματα.

Ακούστε εδώ την κα Ρουμελιωτάκη η οποία τοποθετήθηκε και για το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία μετά το θετικό κρούσμα σε μαθητή λέγοντας ότι τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα και έγινε και απολύμανση των σχολείων.

-

Να σημειωθεί ότι σε νεότερη επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ανατολής κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλο έγιναν πάνω από  140 τεστ σε πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του hxonews.gr όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

φωτογραφία αρχείου