Με συλλαλητήρια υποδέχονται τον Πρωθυπουργό

8:07 π.μ. - Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017
08:09 π.μ. - Δευ, 18/07/2017
Image: Με συλλαλητήρια υποδέχονται τον Πρωθυπουργό

Επί ποδός συνδικάτα και σωματεία

 
"Φιέστα" χαρακτηρίζει το Περιφερειακό Συνέδριο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και αναφέρει:
 
"Σε μια περίοδο καταρράκωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, αύξηση της Ανεργίας, της ανασφάλιστης ‘’μαύρης‘’ εργασίας, της απλήρωτης εργασίας, της υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, η κυβέρνηση μας καλεί να μετέχουμε στην ‘’φιέστα’’ που αποκαλεί Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κρήτη.
 
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  επανειλημμένα έχει επιδιώξει  τον διάλογο για αντιμετώπιση του μείζονος Εθνικού ζητήματος που δεν είναι άλλο από αυτό της ανεργίας.
 
Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία πολιτική ανάπτυξης συνδεδεμένη με την απασχόληση, απεναντίας  βλέπουμε μέτρα που κατεδαφίζουν τα εργατικά κεκτημένα και αυξάνουν την ύφεση.
 
Η κυβέρνηση μας καλεί να ‘’ συζητήσουμε’’ ,  όταν είναι έτοιμη να περάσει νέα πολύ σκληρά αντεργατικά μέτρα (Ν. 1264/82, περιορισμός στην δυνατότητα προκήρυξης απεργιών, lock out κ.τ.λ).
 
 Κατόπιν όλων των παραπάνω με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Η, δεν θα μετέχουμε στην ‘’φιέστα’’ και καλούμε τους ανέργους, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους καθώς και τους υπόλοιπους φορείς του Ηρακλείου, να γυρίσουν την πλάτη στα ψέματα και την υποκρισία της κυβέρνησης και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο  διαμαρτυρίας έξω από το  Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  ΠΕΜΠΤΗ 21/9/2017 και ώρα 6 το απόγευμα.
 
  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ: 
 
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΑΚΙΑΩΜΑΤΑ, ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ  ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΙΚΑ – ΕΤΑΜ- ΕΦΚΑ
ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΦΕΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ – ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣ
ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΟΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ"
Και στην Πλατεία Κορνάρου
 
"Απαντάμε μαχητικά με συλλαλητήριο Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 18:00, Πλατεία Κορνάρου, ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην "αναπτυξιακή" φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, τροφίμων, ποτών, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη" και η ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: 
 
"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και τη λήψη νέων μέτρων το επόμενο διάστημα.
 
Όχι μόνο διατηρεί άθικτο, αλλά και ενισχύει συνεχώς όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που παρέλαβε από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Έτσι επιτρέπει στην εργοδοσία να εντείνει «νόμιμα» την εκμετάλλευση των εργαζομένων, με τη γενίκευση της «ευελιξίας», το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το «δουλεμπόριο» εργαζομένων και τόσα άλλα «νόμιμα» αντεργατικά μέτρα. Συμφώνησε με την τρόικα και συμφώνησε στη διαιώνιση του άθλιου αντεργατικού καθεστώτος που επιβλήθηκε στην αγορά εργασίας, τουλάχιστον από το 2011, χωρίς να θίξει ούτε ένα μέτρο από όσα μέχρι τώρα έχουν ψηφιστεί. Ως εκ τούτου, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η διατήρηση των μισθών πείνας στο ύψος των 586 και 511 ευρώ μεικτά, η διαιώνιση του απαράδεκτου μισθολογικού διαχωρισμού των εργαζομένων κάτω των 25 ετών, έχουν και τη δική της σφραγίδα.
 
Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν περιορίστηκε στη διατήρηση της εργασιακής αθλιότητας, αλλά πήρε το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και προχώρησε παραπέρα στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ισχυροποίησε τα όπλα της εργοδοσίας απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας προϋποθέσεις εφαρμογής του «λοκ - άουτ» (ανταπεργία). Δεσμεύτηκε επίσης να προχωρήσειστη δημιουργία ηλεκτρονικού φακελώματος συνδικαλιστικών οργανώσεων, στην υιοθέτηση νομοθεσίας για να βάλει περαιτέρω εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.
 
Επίσης αφαίρεσε άλλα 250.000.000€ από τους συνταξιούχους ανεβάζοντας τις Συριζαίϊκες περικοπές πάνω από τα 16 δις €, οι οποίες προστέθηκαν πάνω στις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διεύρυνε τη φοροληστεία που τσακίζει μισθωτούς συνταξιούχους και ξεκληρίζει αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Προώθησε το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία. Η επίθεση αυτή δεν εξαιρεί κανέναν!
 
 Γι’ αυτό, κανένα εργαζόμενο δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για τα εργασιακά και το  φιλεργατικό προφίλ, που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει, ενόψει ΔΕΘ.
 
Απεναντίας, είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε προς την τυπική λήξη του 3ου μνημονίου, θα ενταθούν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί στο λαό να δεχτεί καινούργιες ανατροπές και μέτρα, σε ορίζοντα πολλών ακόμα χρόνων με νέο μνημόνιο διαρκείας, συγκαλυμμένο ή όχι.
 
Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η «ανάκαμψη και η έξοδος από τα μνημόνια» που υπόσχεται η κυβέρνηση έχει ως προϋπόθεση την ακόμα μεγαλύτερη «κάμψη» των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ΣΕΒ επικροτεί χωρίς περιστροφές την κυβερνητική πολιτική αφού για λογαριασμό του υλοποιείται. Παράλληλα συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και δίνει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ με την αξιοποίηση των Βάσεων ως ορμητήρια για νέους πολέμους.
 
 Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις στη ΔΕΘ περί «δίκαιης ανάπτυξης», από τις περιφερειακές «αναπτυξιακές» φιέστες που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και στην Κρήτη!
 
Αντίθετα πρέπει να συναντήσουν την μαχητική απάντηση των εργαζομένων και των σωματείων την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο!
 
 Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή, αγώνας και αντεπίθεση είναι η επιλογή μας ! 
 
Να απαιτήσουμε :
 
·           Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
 
·           Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων,
 
·           Επαναφορά των ΣΣΕ, Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια αυτά
 
·           Υγεία και Παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες.
 
·           Να κλείσει η Βάση της Σούδας. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο".