Με σοβαρά εγκαύματα ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στο Blue Horizon

12:22 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020
12:08 μ.μ. - Δευ, 24/22/2020
Image: Με σοβαρά εγκαύματα ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στο Blue Horizon

Ανακοινώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και την Πλοιοκτήτρια εταιρεία

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε στον Ηχώ 99,8 ο συνάδελφος Ν. Παπαδάκης από τον Politica 89,8 από το ατύχημα τραυματίστηκαν 4 μέλη του πληρώματος εκ των οποίων το ένα πολύ σοβαρά. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ. Ο πιο σοβαρά τραυματίας είναι διασωληνωμένος και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. H έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης οπότε εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Το πλοίο είχε φτάσει από νωρίς το πρωί στο Λιμάνι του Ηρακλείου και είχαν αποβιβαστεί όλοι οι επιβάτες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Horizon”, Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου.

Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία

Ο Όμιλος Attica εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».