Με self test ανοίγουν όλα τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

10:10 π.μ. - Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021
10:06 π.μ. - Παρ, 11/10/2021
Image: Με self test ανοίγουν όλα τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Με νέα κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σε ΦΕΚ χθες αργά το βράδυ ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα 14 Ιουνίου όλα τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και αφού προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις της Τετάρτης με την άρση ορισμένων μέτρων `για τις αντιμετώπιση της πανδημίας όπως αυτό της επιστροφής της μουσικής στην εστίαση αλλά και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας, προβλέπεται ότι από την Δευτέρα ξεκινούν να λειτουργούν κανονικά όλες οι βαθμίδες των φροντιστηρίων και όλα τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα προβλεπόταν η δια ζώσης λειτουργία μόνο για τους μαθητές της Γ Λυκείου αλλά και των μαθητών σε κέντρα ξένων γλωσσών που είναι σε διαδικασία να δώσουν εξετάσεις για πτυχίο.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ από την Δευτέρα 14 Ιουνίου επιτρέπεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων γλωσσών. Η συμμετοχή των μαθητών θα επιτρέπεται μετά από την επίδειξη στον υπεύθυνο του φροντιστηρίου ή του κέντρου ξένων γλωσσών η σχολική κάρτα με το αρνητικό αποτέλεσμα self test που έχει διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες πριν το μάθημα κάθε εβδομάδας. Δεκτά θα γίνονται και τα υπόλοιπά διαγνωστικά τεστ όπως τα rapid test και τα PCR test.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προαναγγελία για το άνοιγμα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών είχε κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης με ανακοίνωση του ενώ στο θέμα δεν είχε αναφερθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης και της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

dikaiologitika.gr