Με νεύρα οι πολίτες στα φαρμακεία για να βρουν το φάρμακό τους

10:52 π.μ. - Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Τετ, 18/52/2023
Image: Με νεύρα οι πολίτες  στα φαρμακεία για να βρουν το φάρμακό τους

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο φαρμακοποιός Γιάννης Ασπραδάκης

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία ακόμη και για εκείνα που είναι ευρείας χρήσης αλλά και για εκείνα που είναι για σοβαρές ασθένειες.

Ο φαρμακοποιός κ. Γιάννης Ασπραδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τον καθημερινό αγώνας των φαρμακοποιών να εξασφαλίσουν φάρμακα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Αλλά και την αγωνία των ασθενών να βρουν φάρμακο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις επικοινωνούν μαζί τους μήπως υπάρχει κάποιο απόθεμα.

Περιέγραψε στη συνέχεια τους λόγους που εκτιμάται ότι παρουσιάζεται η έλλειψη φαρμάκων λέγοντας ότι κάποιο φάρμακο δεν υπάρχει είτε γιατί σταμάτησε να κυκλοφορεί, είτε γιατί έχει δηλωθεί απόθεμα μηδέν ή γιατί οι φαρμακαποθήκες δίνουν ένα με δυο κουτιά καθώς δεν υπάρχει επαρκές απόθεμα.

Μίλησε για τις συνθήκες στην φαρμακευτική αγορά, για το πως λειτουργούν οι εταιρείες παραγωγής, για τις εξαγωγές φαρμάκων, τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνονται οι τιμές.

Ο αγώνας μας είναι να μην κινδυνεύσει κανένας, να βρεθεί ένα υποκατάστατο ισοδύναμο φάρμακο ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο ασθενής. Να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τόνισε ο κ. Ασπραδάκης.

Ακούστε εδώ αναλυτικά

hxonews