Με μεγάλη συμμετοχή το Μαθητικό Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε στην Ιεράπετρα

5:42 μ.μ. - Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021
05:05 μ.μ. - Δευ, 31/42/2021
Image: Με μεγάλη συμμετοχή το Μαθητικό Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε στην Ιεράπετρα

Το επόμενο ραντεβού Σάββατο 5 Ιούνη παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος.

Με 10αδες μαθητές και νέους να γεμίζουν την κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ. Μαθητές που είδαν την πόλη τους να συνεχίζει να «ζωντανεύει», να παίρνει χρώμα και πνοή, να πλημμυρίζει με τις δικιές τους ανάγκες και όνειρα, συναντήθηκαν και συζήτησαν στον χώρο του Φεστιβάλ.

hxonews

Παίρνοντας την σκυτάλη από το πετυχημένο τουρνουά του προηγούμενου Σαββάτου, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χώρο του Φεστιβάλ «στέκι αθλητισμού», όπου συνεχίστηκε η συλλογή υπογραφών για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ιεράπετρας. Οι υπογραφές φτάνοντας σε τριψήφιο αριθμό, και μάλιστα με τον εμπλουτισμό των αιτημάτων απο μαθητές γυμνασίου για τις υποδομές των σχολείων τους, πλέον μέσα στην εβδόμάδα παίρνουν τον δρόμο τους για να κατατεθούν στο γραφείο του Δημάρχου.

hxonews

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε επείδιξη με ποδήλατα και σκούτερ. Ακόμα προβλήθηκε βίντεο που επιμελήθηκαν μαθητές για την κατάσταση των σχολείων, και τί σχολείο θα ήθελαν να έχουν, ενώ ακολούθησε hip-hop live. Ακόμα στην σκηνή ανέβηκαν μαθητές της πόλης που παρουσίασαν την μουσική τους σε σόλο κιθάρα, και σε κρητική λύρα.

Η μεγάλη επιτυχία του Μαθητικόυ Φεστιβάλ στην Ιεράπετρα σίγουρα δίνει δύναμη και νέα ώθηση για την συνέχεια σε 10αδες μαθητές, νέους και εργαζομένους της πόλης. Αυτό ακριβώς δεν άντεξαν ορισμένα περιθωριακά φασιστικά στοιχεία, που όμως δεν κατάφεραν να χαλάσουν την μεγάλη γιορτή της νεολαίας της πόλης μας, αντίθετα, η μαζική συμμετοχή των νέων τους ανάγκασε να κρυφτούν πίσω στις τρύπες τους...

Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την δραστηριότητα που οργανώνει η ΚΝΕ το Σάββατο 5 Ιούνη για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, και για πλήθος άλλων δραστηριοτήτων μέσα στον Ιούνη με κορύφωση του 30ο αντιιμπεριαλιστικό 2ημερο της ΚΝΕ στην Μυτιλήνη στις 9-11 Ιούλη.