Με μάσκες και γάντια εργαζόμενοι και παραγωγοί στα Δημοπρατήρια της Ιεράπετρας - video

2:31 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
02:04 μ.μ. - Παρ, 03/31/2020

Ενημερωτικά φυλλάδια, ανακοινώσεις και τήρηση μέτρων προστασίας λόγω κορωνοϊού

Σε δημοπρατήρια της Ιεράπετρας βρέθηκε σήμερα η κάμερα του hxonews.gr καταγράφοντας την κατάσταση εν μέσω κορωνοϊού. Παραγωγοί και εργαζόμενοι λαμβάνουν μέτρα ατομικής προστασίας φορώντας μάσκες και γάντια προκειμένου να μεταφέρουν τις κλούβες με τα αγροτικά προϊόντα. Παράλληλα σε πολλά σημεία υπήρχαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τον κορωνοϊό.

hxonews

Χρήσιμες οδηγίες για την ατομική υγιεινή και τις απολυμάνσεις σε χώρους εργασίας έδωσε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Σταύρος Μαράκης Ειδικός Ιατρός Εργασίας & Περιβάλλοντος στον δήμο Ιεράπετρας.

Όπως είπε θα πρέπει να τηρείται απόσταση ασφαλείας πάνω από 2 μέτρα, μεταξύ εργαζομένων. Φροντίζουμε για τα ατομικά μέτρα προστασίας με πλύσιμο χεριών χρήση γαντιών κ.α. , για τον συστηματικό αερισμό όλων των χώρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, απολυμαίνουμε επιφάνειες με νερό και χλωρίνη ή καθαρό οινόπνευμα πάνω 70%. Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να λαμβάνονται τόσο σε χώρους εργασίας πχ σε κάποιο γραφείο, υπηρεσία όσο και σε άλλους όπως θερμοκήπια, δημοπρατήρια κλπ.