Με λαμπρότητα ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας

2:31 μ.μ. - Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019
02:06 μ.μ. - Παρ, 14/31/2019
Image: Με λαμπρότητα ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλειάδος Κληρικών και πλήθους ευσεβών χριστιανών τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλειάδος Κληρικών και πλήθους ευσεβών χριστιανών τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της αποδόσεως της Αναλήψεως του Κυρίου και της εορτής της μνήμης του αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου Επισκόπου Γορτύνης, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
 
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών του τόπου και πλήθους πιστών της Μητροπολιτικής περιφέρειας.
 
Στο τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια τη βοήθεια, τη χάρη και την ευλογία του Κρητός αγίου.
 
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και Κληρικοί άλλων Εκκλησιαστικών Επαρχιών, μεταξύ των οποίων και ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι  Αρχιμ. Αρσένιος Σαλούστρος, ο Πανοσιολ. Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Λαμπράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Στ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ι.Α.Κ., ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Στυλιανός Γεωργιαννάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Βιάννου κ.α.
 
Τους θεσπέσιους ύμνους του Εσπερινού απέδωσαν μελωδικότατα και κατανυκτικότατα δύο πολυμελείς χοροί ιεροψαλτών, με επικεφαλής τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη και Δ/ντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη και τον Έφορο και Καθηγήτη της Σχολής στη Σητεία Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη, αντίστοιχα.
 
Παρέστησαν οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεων. Τερζής, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ.κ. Νικ. Χριστοφακάκης και Σ. Αναστασάκης, ο Δ/κτής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης και πλήθος πιστών.
 
Μετά το πέρας της ακολουθίας του Αρχιερατικού Εσπερινού προσφέρθηκε κέρασμα στην αίθουσα του παρακείμενου «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές Κλήρου και λαού για τα σεπτά ονομαστήριά του.