Με κλάματα η απολογία του 58χρονου για τον βιασμό της ανήλικης - Τι εξόργισε την έδρα;

7:43 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019
07:03 μ.μ. - Πέμ, 07/43/2019
Image: Με κλάματα η απολογία του 58χρονου για τον βιασμό της ανήλικης - Τι εξόργισε την έδρα;

12 Ιουλίου η απόφαση του δικαστηρίου

Με την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή η δίκη του 58χρονου προπονητή από την Ιεράπετρα, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριας του, πριν από περίπου 18 χρόνια.
 
Κατά την απολογία του, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, ο κατηγορούμενος επέμεινε στον ισχυρισμό ότι με την ανήλικη αθλήτρια είχαν συνάψει ερωτική σχέση και ότι ουδέποτε την βίασε.Ισχυρίστηκε ότι εκείνη τον κυνηγούσε, γοητεύτηκε με αποτέλεσμα να ενδώσει και να πληρώνει ισόβια αυτή την «αδυναμία» του.
 
«Η ζωή μου έχει καταστραφεί, δεν αντέχω αυτή την αδικία. Απαλλάξτε με από την ισόβια καταδίκη που ζω, θα πεθάνω και ακόμα θα αιμορραγώ. Δεν αντέχω να βαπτίζεται η αποπλάνηση βιασμός, το κρέας ψάρι, ο Σεπτέμβριος Μάιος, το γραφείο αποδυτήρια, η νύχτα-μέρα και το κρεβάτι-τραπέζι».
 
Ο 58χρονος ζήτησε συγνώμη από την σύζυγο του για όσα έχει υποστεί αλλά και από την οικογένεια του και για μία ακόμα φορά απέδωσε την καταγγελία του βιασμού σε μεθοδεύσεις λόγω της εμπλοκής της συζύγου του ως υποψήφιας με την Χρυσή Αυγή.
 
Στο δικαστήριο κατέθεσε πρώην αθλήτρια του 58χρονου, η οποία, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος την παρενοχλούσε με πιεστικό τρόπο και ανέφερε ότι στάθηκε τυχερή καθώς η μητέρα της βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό της.
 
Κατέθεσε ότι «τον είχε ικανό για όλα».
 
Σημείωσε ακόμα ότι, σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζει ο 58χρονος στο δικαστήριο, υποβασταζόμενος με μπαστούνι, στην Ιεράπετρα κυκλοφορεί κανονικά!
 
Η κατάθεση του εν διαστάσει συζύγου της καταγγέλλουσας προκάλεσε την αντίδραση της έδρας αφού πλέον τα λεγόμενα του κινήθηκαν εναντίον της 32χρονης, ακυρώνοντας όλα όσα είχε πει στο πρωτόδικο δικαστήριο.
Ο πρόεδρος κάλεσε τους συνηγόρους υπεράσπισης να μην του απευθύνουν άλλες ερωτήσεις για να τον προστατεύσουν ώστε να μη βρεθεί σε άλλη … θέση.
 
Την έντονη αντίδραση του εισαγγελέα έδρας προκάλεσε και η κατάθεση μάρτυρα υπεράσπισης εν ενεργεία εκπαιδευτικού, ο οποίος θέλησε να μιλήσει για την κοινωνική προσφορά του κατηγορούμενου.
 
Ο εισαγγελέας, ενοχλημένος από την στάση του μάρτυρα, διερωτήθηκε ποιος είναι ο λόγος που έρχεται να καταθέσει όντας εκπαιδευτικός υπέρ ενός παιδεραστή, κατά ομολογία του ίδιου του κατηγορουμένου, ο οποίος ομολογεί «ανάρμοστη σχέση».

Πηγή cretalive