Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ τις ακτοπλοϊκές που δεν εφαρμόζουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας

12:24 π.μ. - Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019
12:01 π.μ. - Πέμ, 31/24/2019
Image: Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ τις ακτοπλοϊκές που δεν εφαρμόζουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας

Προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που οφείλουν, να καταβάλουν τα αναδρομικά στους ναυτεργάτες

Με συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία των εταιρειών της ακτοπλοΐας που δεν έχουν καταβάλει τις προβλεπόμενες για το 2018 αυξήσεις και την αντίστοιχη καταβολή των αναδρομικών στους δικαιούχους ναυτικούς, βάσει της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, προειδοποιεί με επιστολή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
 
Για το θέμα συνεδρίασε η Διοίκηση της ΠΝΟ, όπου αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που οφείλουν, να καταβάλουν τα αναδρομικά στους ναυτεργάτες.
 
Όπως αποκάλυψε η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), έως τώρα, μόνο τρεις μεγάλες εταιρίες έχουν καταβάλει τις αναδρομικές αυξήσεις των ναυτεργατών ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ακτοπλοϊκών και Πορθμειακών επιχειρήσεων εξακολουθούν να παραβιάζουν τις συμβάσεις.
 
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος αναφέρθηκε εκτενώς στην τρέχουσα συγκυρία και υπογράμμισε ότι τα εργατικά δικαιώματα εξακολουθούν να υπονομεύονται στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική - εφοπλιστική αυθαιρεσία και τρομοκρατία παραμένει αλώβητη, το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων βρίσκεται κάτω από την ίδια αντεργατική μνημονιακή πολιτική. 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ