Με κέφι χορό και πολλές συμμετοχές οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ιεράπετρα

11:52 π.μ. - Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Παρ, 10/52/2023
Image: Με κέφι χορό και πολλές συμμετοχές οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ιεράπετρα

Η πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Δήμου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Ιεράπετρας που ξεκινούν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με το πάρτι για το Κυνήγι Θησαυρού και κορυφώνονται στις 26 Φλεβάρη με το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι.

Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί το παιδικό κυνήγι θησαυρού με τη συμμετοχή 50 ομάδων με περίπου 370 παιδιά από τα δημοτικά σχολεία του δήμου Ιεράπετρας. Για να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, το Κυνήγι Θησαυρού αποκριάτικα πάρτι, το «Carnaval fun» και οι φουνάρες αλλά και η αναβίωση αποκριάτικων εθίμων από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Κρητικός Χορός».

Η πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Μαρία Σακαδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει για να ξεφύγουμε όλοι μαζί έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους και φορείς του Δήμου μας , τους υπαλλήλους του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και του Δήμου Ιεράπετρας, τον Νέο Πολιτιστικό σύλλογο, τους Πρόσκοπους, τους Οδηγούς, για συμβολή τους στην οργάνωση των εκδηλώσεων και του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού 2023.

Ακούστε εδώ την κα Σακαδάκη

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

11/2/2023: Πάρτυ Θησαυρού το Απόλλων Παλλάς, έναρξη 20.00 μ.μ.

12/2/2023: Μικρό Κυνήγι Θησαυρού, σημείο συνάντησης το Τζαμί, έναρξη 9.00 π.μ.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ιεράπετρας, ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος, Οδηγοί – Πρόσκοποι.

16/2/2023: Τσικνοπέμπτη

Μια διαδρομή «Carnaval fun» σε σημεία που έχουν στηθεί φουνάρες.

Στην πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Πλαστήρα θα υπάρχει DJ.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ιεράπετρας, ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Καφέ – Εστίασης.

17/2/2023: Παιδικό δρώμενο στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας, αναβίωση αποκριάτικων εθίμων, τραγούδια και χοροί με τους μικρούς μαθητές του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Κρητικός Χορός».

18/2/2023: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρα-Λυγιάς διοργανώνει μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι στο «Μεσοστράτι».

19/2/2023:

— Κυνήγι Μεγάλου Θησαυρού, έναρξη 9.00 π.μ. στο Στέκι Νεολαίας.

— Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κεντριού διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ στο Apollon Palace, έναρξη 15.00.

24/2/2023: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ με τον μάγο DK, μπουφέ και DJ στο ΕΠΑΛ, έναρξη 17.30.

Κεντρική πλατεία, ώρα 18.00 μ.μ.

Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ, διαγωνισμούς χορού, καλύτερης αμφίεσης καθώς και θεατρικό παιχνίδι.

Ώρα 20.30 μ.μ. Αναβίωση των εθίμων της αγροτικής αποκριάς από το τμήμα ενηλίκων της χορευτικής ομάδας Ιεράπετρας, κατά μήκος της πόλης από τα μέλη του Συλλόγου με την συνοδεία μουσικών και οργανοπαιχτών.

26/2/2023: Γεραπετρίτικο καρναβάλι στην οδό Δημοκρατίας με παρουσιαστή τον Σάββα Πούμπουρα και βασίλισσα του καρναβαλιού η Σαμάνθα Μίσοβιτς. Έναξη 15.00.

Τις εκδηλώσεις καλύπτουν ο Ερυθρός Σταυρός και η Αστυνομία.