Με καθυστέρηση το δελτίο τύπου και η αντίδραση του Δήμου Ιεράπετρας για το τραγικό συμβάν στην Αγία Φωτιά

12:54 μ.μ. - Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022
12:11 μ.μ. - Πέμ, 03/54/2022
Image: Με  καθυστέρηση το δελτίο τύπου και η αντίδραση του Δήμου Ιεράπετρας για το τραγικό συμβάν στην Αγία Φωτιά

Αναγκαία μια ευρεία σύσκεψη με ειδικούς επιστήμονες και τις αρμόδιες υπηρεσίες

Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στην Αγία Φωτιά Ιεράπετρας όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν το τουριστικό κατάλυμα στο οποίο διέμενε με την οικογένειά της καταπλακώθηκε από βράχο, σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρης Πανταζής σχολίασε με αφορμή δηλώσεις του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας Νεκτάριου Παπαδάκη(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ότι είναι σε θετική κατεύθυνση το αίτημα του Δήμου για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που ως παράταξη άλλωστε είχαν επισημάνει εξ αρχής. Πρέπει ωστόσο να διευκρινιστούν τα όρια για τα οποία κατατίθεται το αίτημα, είπε.

Σχολίασε ακόμη ότι γενικότερα προκάλεσε, εντύπωση η απουσία δηλώσεων του Δημάρχου για ένα τόσο τραγικό γεγονός. Ο κ. Πανταζής έκανε ακόμη λόγο για ένα «φτιαχτό» δελτίο τύπου που εκδόθηκε μερικές μέρες μετά το τραγικό συμβάν αναφορικά με μια σύσκεψη που έγινε στην δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού. Μια σύσκεψη που έπρεπε να είχε γίνει με την παρουσία ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν και εάν δεν έχουν αρμοδιότητα να απευθύνονται και να πιέζουν εκεί που πρέπει για λύσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής.