Με καταγγελτικό λόγο τα σχόλια του Α. Πανταζή για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

11:46 π.μ. - Τρίτη, 12 Απριλίου 2022
11:04 π.μ. - Τρί, 12/46/2022
Image: Με καταγγελτικό λόγο τα σχόλια του Α. Πανταζή για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Σχετικά με ζητήματα που τέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα». Αναφορικά με τα προ ημερησίας διατάξεως τέθηκε το θέμα του ασθενοφόρου που έχει παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ στον Δήμο Ιεράπετρας και ο Δήμος το παραχώρησε στο ΠΤ Ερυθρού Σταυρού. Το οποίο λόγω λάθους ως προς το χρώμα βαψίματος και άλλων συντηρήσεων είναι προς το παρόν στο συνεργείο και αναμένεται το επόμενο διάστημα να δοθεί προς χρήση. Το θέμα του συγκεκριμένου οχήματος προέκυψε μετά τις τριτοκοσμικές εικόνες με μεταφορά ασθενή καρότσα αγροτικού οχήματος καθώς το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποιεί δευτερεύουσες μεταφορές αποθεραπείας και το νοσοκομείο δεν έχει ασθενοφόρο. Ο κ. Πανταζής σχολίασε ότι από τη στιγμή που δεν γίνονται δευτερεύουσες μεταφορές αποθεραπείας από το ΕΚΑΒ, θα μπορούσαν η επιτροπή υγείας, το ΠΤ ΕΕΣ, το νοσοκομείο το ΕΚΑΒ θα να συνεργαστούν και να βρεθεί λύση για να εξυπηρετούνται ανάγκες συμπολιτών. Είναι δε απορίας άξιο γιατί έπρεπε να φτάσει το όχημα στο ΚΤΕΟ για να διαπιστωθεί ότι βάφτηκε με λάθος χρώμα, άσπρο και όχι κίτρινο όπως αναφέρεται στην άδεια του αυτοκινήτου. Δεν είναι μόνο η καθυστέρηση. Είναι ότι δαπανώνται χρήματα. Κάποιος λοιπόν δεν επέβλεψε. Και βέβαια δεν αναφερόμαστε στην εθελοντική ομάδα. Προβλέπεται οι δήμοι να έχουν δικά τους οχήματα και να εξυπηρετούν τους πολίτες. Υπάρχει λοιπόν το όχημα και θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα για μια ώρα ανάγκης και σε καμία περίπτωση η χρήση του οχήματος αυτού δεν θα υποκαταστήσει το ΕΚΑΒ, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα της νήσου Χρυσής λέγοντας ότι εως τώρα έχει γίνει μια αποτυχημένη διαχείριση από πλευράς δημοτικής αρχής. Θα έπρεπε ο δήμος να είναι πρωτεργάτης και να πιέζει τις υπηρεσίες και όπου αλλού απαιτείται για ενέργειες που έπρεπε να γίνουν στο νησί. Φτάσαμε στο σήμερα με τις όποιες συνέπειες. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι όπως έκανε γνωστό ο συντονιστής της επιτροπής εφαρμογής και παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για τη νήσο Χρυσή προβλέπεται μια μονάδα του ΟΦΥΠΕΚΑ για όλες τις περιοχές της ανατολικής Κρήτης, για τη λειτουργία της οποίας θα προσληφθούν 4 υπάλληλοι του ΟΦΥΠΕΚΑ. Θεωρούμε ότι η μονάδα αυτή του ΟΦΥΠΕΚΑ θα πρέπει να έχει έδρα την Ιεράπετρα, τόνισε ο κ. Πανταζής.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα του Δ.Σ. για τα οποία ψήφισαν θετικά όπως η αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 73.819,00€ από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, για την κατασκευή υδρευτικής γεώτρησης στην Τ.Κ. Ανατολής, η επιχορήγηση Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ιεράπετρας, η συμπληρωματική κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες σχολείων κ.α. Ωστόσο διαφώνησαν ως προς το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην « Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση πρόσβασης στην περιοχή «Αναδασμός» Παχείας Άμμου-Καβουσίου» αναλύοντας τις παρατηρήσεις τους, περί αστοχιών.

Τέλος ο κ. Πανταζής τοποθετήθηκε για τις εργασίες ανάπλασης που προβλέπονται στο πλαίσιο του Open Mall και είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες σε κεντρικά σημεία της πόλης.