Με καρδιά πρωταθλητή πήρε το διπλό στην Σαλαμίνα ο ΟΦΙ

9:32 π.μ. - Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019
09:08 π.μ. - Κυρ, 04/32/2019
Image: Με καρδιά πρωταθλητή πήρε το διπλό στην Σαλαμίνα ο ΟΦΙ

Μπροστά σε 130-150 φιλάθλους τους οι ποδοσφαιριστές του Ιωάννης Μάγγου είχαν αγωνιστικό εγωισμό, πειθαρχία, ωριμότητα και ρεαλισμό στο παιχνίδι τους

Η ομάδα μας έκανε το αυτονόητο, έπαιξε με χαρακτήρα σωστό προσανατολισμό χωρίς τα περιττά και επικράτησε εύκολα 0-2 στην Σαλαμίνα του Αμπελακιακού κάνοντας το προ τελευταίο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Μπροστά σε 130-150 φιλάθλους τους οι ποδοσφαιριστές του Ιωάννης Μάγγου είχαν αγωνιστικό εγωισμό, πειθαρχία, ωριμότητα και ρεαλισμό στο παιχνίδι τους, στοιχεία που τους έφεραν σε πλεονεκτική θέση από νωρίς. Αφού «κλείδωσαν» την ασφάλεια της άμυνας, έψαξαν το γκολ με υπομονή και είτε από στημένες φάσεις είτε αντιπιθέσεις απειλούσαν. Η δικαίωση ήρθε στο 21΄ από ωραία συνεργασία δεξιά των Αναστασόπουλο-Μηνά ο δεύτερος έβγαλε την ασιστ και ο Βιγιαφάνε με ωραία εκτέλεσε σε κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ. Με ηρεμία και προσοχή οι «ασπρόμαυροι» έβγαλαν ανώδυνα το πρώτο μέρος και ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν στην επανάληψη. Το 0-1 έμενε και σίγουρα αυτό δημιούργησε ένα μικρό άγχος όσο φτάναμε στο φινάλε. Ο Βογιατζής μετά από συνεργασία των Χύσι-Αναστασόπουλου και τον τελευταίο να του δίνει την ασιστ πέτυχε το 0-2 στο 94΄ σε αντεπίθεση και διασφάλισε το τρίποντο για τον ΟΦΙ. Μέσα σε αποθέωση από τον εκπληκτικό κόσμο μας, ο σκόρερ ήρθε προς την πλευρά του και το πανηγύρισε μαζί του.
 
Το μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα ήταν η αποβολή του Μπλέντι Μούτσα δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής και ενώ είχε επιτευχθεί το δεύτερο γκολ του ΟΦΙ. Δυστυχώς Μούτσα έπεσε στην παγίδα των γηπεδούχων και διαπληκτίστηκε με αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Δυστυχώς για τον αριστερό μπακ μας, ο διαιτητής του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα, το ίδιο έκανε και στον Κοκλιώτη και έτσι οι «ασπρόμαυροι» θα στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον «τελικό» της επόμενης Κυριακής με τον Εθνικό.
 
Φάσεις και γκολ
 
Α΄ ημίχρονο
 
12΄ φάουλ από πλάγια αριστερά Μούτσα, απευθείας μετά από κόντρες σε Κορομηλά και Χαλούλο στην μικρή περιοχή η μπάλα απομακρύνεται
19΄ καλό απευθείας φάουλ του Μηνά από αριστερά, η μπάλα φεύγει μόλις άουτ.
Γκολ 21΄ από ωραία πάσα του Αναστασόπουλου, φεύγει σαν εξτρέμ στα δεξιά ο Μηνάς κάνει την σέντρα και ο Βιγιαφάνε με ωραία κεφαλιά ανοίγει το σκορ 0-1.
27΄ ο Μούτσα από αριστερά έκανε σέντρα που πέρασε, στα δεξιά εκεί ο Μηνάς έκανε σέντρα σουτ με τον Καρνέση να διώχνει δύσκολα.
31΄ φάουλ από μακριά του Ντάφλα, κεφαλιά του Κανελλόπουλου αουτ.
33΄κορνερ του Μηνά που πέρασε παράλληλα, σέντρα από δεξιά του Βιγιαφάνε στο β΄ δοκάρι μόνοι οι Κορομηλάς και Τζελέπης αιφνιδιάστηκαν, η μπάλα πέρασε από μπροστά τους και απομακρύνθηκε.
45΄ φάουλ του Ντάφλα στην περιοχή πέρασε από Κανελλόπουλο και Σταφσουλάι μπλόκαρει ο Πρίφτης
 
Β΄ ημίχρονο
 
52΄ φάουλ του Αναστασόπουλου, κόντρες και σύγχυση στην περιοχή, ο Βιγιαφάνε σουτάρει από καλή θέση με το δεξί άουτ.
59΄ μακρινό φάουλ του Μηνά από αριστερά και με απόσταση 35 μέτρων, ο Καρνέσης μπλόκαρε.
62΄ απευθείας φάουλ του Μηνά από πιο κοντινή απόσταση θα περάσει μόλις άουτ.
69΄ ενέργεια του Λέκκα και σουτ εκτός περιοχής μόλις άουτ.
79΄ ωραία ενέργεια Χύσι εκτός περιοχής έκοψε δίπλα στον Μαρτσάκη που βγήκε μόνος από δεξιά, έπιασε το σουτ με τον Καρνέση να αποκρούει.
Γκολ 94΄ ο Χύσι βγάζει με διαγώνια τον Αναστασόπουλου αριστερά στην αντεπίθεση, ο τελευταίος κάνει κάθετη και ο Βογιατζής είναι φάτσα με το τέρμα κάνει προσποίηση και συρτό σουτ διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.
 
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ(ΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ): Καρνέσης, Ζώτο(78΄ Μαούνης), Λιάτος, Καμπούρης, Χαλούλος, Κοφσανίδης, Σγούρδας(53΄ Λίτσι), Ντάφλας(53΄ Κοκλιώτης), Κανελλόπουλος, Λέκας, Σταφσουλάι(66΄ Σαρηγιάννης).
ΟΦΙ(ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ): Πρίφτης, Αναστασόπουλος, Κορομηλάς, Τζελέπης, Πότσι, Μούτσα(77΄ Μαρτσάκης), Χύσι, Μηνάς(91΄ Βογιατζής), Βιγιαφάνε(63΄ Καραγιάννης), Κορέτας(85΄ Πιθαρούλης), Μπάμπης.
 
ofi1970.gr