Με καλούς οιωνούς η νέα καλλιεργητική περίοδος – 12 εκατομμύρια κ.μ. νερό στο Φράγμα Μπραμιανών

11:14 π.μ. - Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Δευ, 28/14/2020
Image: Με καλούς οιωνούς η νέα καλλιεργητική περίοδος – 12 εκατομμύρια κ.μ. νερό στο Φράγμα Μπραμιανών

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό άρδευσης θερμοκήπια σε περιοχή της Ανατολής που είχε υποστεί ζημιές από πυρκαγιά τα προηγούμενα χρόνια αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Μανώλης Παπαδάκης. Όπως είπε έγινε από τον δήμο η αποκατάσταση των δικτύων μετά τη φωτιά και έχει δοθεί προσωρινά ρεύμα για να φτάνει το νερό στα θερμοκήπια. Θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να υπάρχει μόνιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μείνουν οι εκτάσεις , περίπου 60 στρέμματα χωρίς νερό.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την περιφέρεια για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών που θα καλύψουν ανάγκες του Οργανισμού με πιο οικονομικά μέσα. Σύμφωνα με την μελέτη που έχει ανατεθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας δύναται να καλύψει το 29% των αναγκών της και το κόστος ανέρχεται σε περίπου 1.200.000 ευρώ και μέσω της Περιφέρεια αναζητείται χρηματοδότηση.

Τέλος ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια νερού στο Φράγμα Μπραμιανών ώστε να καλυφθούν οι καλλιεργητικές ανάγκες και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την νέα καλλιεργητική περίοδο που φαίνεται να ξεκινά με θετικά μηνύματα. Στη λεκάνη του φράγματος υπάρχουν αυτή την περίοδο περίπου 12,5 εκατομμύρια κ.μ. νερού, ανέφερε ο πρόεδρος.