Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της Ορθοδοξίας στον Ι. Μ. Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

5:28 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017
05:05 μ.μ. - Τετ, 03/28/2017
Image: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της Ορθοδοξίας στον Ι. Μ. Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Α´ Κυριακή των Νηστειών, 5 Μαρτίου

 Η εορτή της Ορθοδοξίας και η αναστήλωση των ιερών εικόνων σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της ναού, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, προέστη στη λιτάνευση των ιερών εικόνων γύρω από τον Ναό, ανέγνωσε από του θρόνου το απόσπασμα από το Συνοδικό της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.


 
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθηκε στη θεολογία των ιερών εικόνων, υπογραμμίζοντας ότι η τιμή και  η προσκύνηση των εικόνων «επί το πρωτότυπον διαβαίνει», κατά τον Μεγ. Βασίλειο, καθώς και στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, με την οποία ο Χριστός καλεί όλους μας να τον γνωρίσουμε και να τον ακολουθήσουμε, όπως οι Απόστολοι Φίλιππος και ο Ναθαναήλ  που τον γνώρισαν και έγιναν μαθητές του. 


 
Όπως τόνισε, εορτάζουμε τη νίκη της Ορθοδοξίας εναντίον της εικονομαχίας και όλων των αιρέσεων, και ευχήθηκε να ακολουθήσουμε και εμείς τον δρόμο των Πατέρων της πίστεως μας, που ήταν δρόμος Ορθοδοξίας και Ορθοπραξίας, και να διανύσουμε το στάδιο των αρετών με μετάνοια, νηστεία, προσευχή και κυρίως με πνευμα αγάπης και ταπεινοφροσύνης, όπως μας καλεί καθημερινά η Αγία μας Εκκλησία με την Ευχή του Αγίου Εφραίμ που Σύρου κατά τις ιερές ακολουθίες της κατανυκτικής αυτής περιόδου.


 
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών, πολλοί από τους οποίους μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης, οι Αντιδημάρχοι κ. Εμμ. Λουτσέτης και κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» του Δήμου Ιεράπετρας κ. Εμμαν. Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ηλ. Νταραράς και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
πηγή: www.imis.gr