Με επιτυχία οι "Μέρες τομάτας" στην Ιεράπετρα

12:59 μ.μ. - Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023
12:03 μ.μ. - Παρ, 31/59/2023

Βίντεο από την παρουσίαση - Μ. Αγιαννιωτάκης και Γ. Μοσχόπουλος μιλούν στην κάμερα του ΗΧΩ 99,8

Ημέρες τομάτας στην Ιεράπετρα

Ημέρες Αγρού "Root2success" από την Hybrid «Hellas» και την Bayer Hellas στον πειραματικό αγρό Ιεράπετρας και η κάμερα του hxonews.gr βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει την ενδιαφέρουσα πρότασή τους για μια καλή και αποδοτική καλλιέργεια τομάτας.

hxonews

Σύμφωνα με τον κ. Μάρκο Αγιαννιωτάκη sales executive Hybrid Hellas, πρωταρχικός στόχος ήταν η αναζήτηση ενός υβριδίου τομάτας που να είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τον παραγωγό, να είναι αποδοτικό ως προς την παραγωγή καρπού, εύκολο στην καλλιέργειά του, καλής ποιότητας καρπό, με ένα καλό πακέτο αντοχών. Βέβαια στους στόχους είναι να απολαμβάνει ο παραγωγός όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές.

hxonews

Η «Αίθρα» είναι η μια τομάτα που παρέχει όλο αυτό το πακέτο στον παραγωγό και είναι ενδεικτικό ότι στο δημοπρατήριο πήρε ανώτερες τιμές φτάνοντας ακόμη και τα 1,81 ευρώ το κιλό. Έχει επίσης ένα πολύ καλό τονάζ. Βρισκόμαστε σε ένα θερμοκήπιο 8 μηνών καλλιέργεια, αυτόριζο φυτό, έχει ξεπεράσει ήδη τους 18 τόνους το στρέμμα και προβλέπεται να ξεπεράσει τους 24 τόνους. Η συνεργασία με τη Bayer Hellas για τη νηματοδοκτονία έχει συμβάλλει στο να έχουμε αυτά τα πολύ καλά αποτελέσματα, τόνισε.

hxonews

Ειδικότερα για τη συνεργασία αυτή και τον ρόλο της Bayer Hellas ο κ. Γρηγόρης Μοσχόπουλος διευθυντής marketing Bayer Hellas, δήλωσε ότι αυτό που προσπαθούν είναι να δείξουν στον παραγωγό όλες τις ωφέλειες που έχει η ενσωμάτωση της λύσης και της προσέγγισης "Root2success" στη γεωργική πρακτική. Πρόκειται για ένα ολόκληρο σύστημα που αποτελείται βασικά από μια επιτυχημένη ηλιοαπολύμανση, από ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές, καθώς και παραδοσιακές εφαρμογές φυτοπροστασίας, είτε βιολογικής είτε κλασσικής προέλευσης.

hxonews

Οι ωφέλειες αυτής της ολιστικής προσέγγισης έχουν να κάνουν με την προστασία της ρίζας για ένα υγιές ριζικό σύστημα, τη ριζόσφαιρα και κατ΄επέκταση ένα υγιές έδαφος, την ενεργοποίηση της αυτοάμυνας των φυτών μέσω του μηχανισμού ανάπτυξής τους. Επίσης ανταποκρίνεται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στη στρατηγική της πράσινης συμφωνίας για μια βιώσιμη αγροτική παραγωγή.

hxonews