Με επιτυχία οι εκδηλώσεις και τα αθλητικά τουρνουά του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ιεράπετρα

8:16 π.μ. - Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022
08:06 π.μ. - Παρ, 24/16/2022
Image: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις και τα αθλητικά τουρνουά του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ιεράπετρα

Τα τουρνουά ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των νικητών, ενώ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκαν αναμνηστικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις και τα αθλητικά τουρνουά, στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης.

hxonews

Μαζική συμμετοχή είχαν το τουρνουά basket και ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 και την Δευτέρα 20 Ιούνη με σύνθημα: «Ο αθλητισμός είναι ανάγκη της νεολαίας και όχι πολυτέλεια!». Με αφορμή το σύνθημα ,οι μαθητές συζήτησαν για τον αθλητισμό, για τις αιτίες που σήμερα τον θέλουν να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αποκλείοντας έτσι εκατοντάδες μαθητές και νέους της περιοχής, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αναδείχθηκε η ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση σε αναβαθμισμένες δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και παράλληλα μαζεύτηκαν υπογραφές για την διεκδίκηση αναβάθμισης τους.

hxonews

Τα τουρνουά ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των νικητών, ενώ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκαν αναμνηστικά.

hxonews

Στην κεντρική δραστηριότητα του Μαθητικού φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιούνη στην Πλατεία της Ιεράπετρας, απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και προβληματισμοί μαθητών και μαθητριών της περιοχής σχετικά με το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία, ενώ πραγματοποιήθηκε μεγάλο graffiti ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

hxonews
hxonews

Στο χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση με τίτλο «Μια σωστή πλευρά έχει η ιστορία: Την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!». Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημά.

hxonews