Με επιτυχία η περιοδεία του ΚΚΕ στην Ιεράπετρα με επικεφαλής τον Ρίζο Μαρούδα

9:26 π.μ. - Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Τρί, 14/26/2023
Image: Με επιτυχία η περιοδεία του ΚΚΕ στην Ιεράπετρα με επικεφαλής τον Ρίζο Μαρούδα

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με παραγωγούς στην Ιεράπετρα αναδείχθηκε ως βασικό πρόβλημα, η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο (11/3) η περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε συσκευαστήρια και δημοπρατήρια στην Ιεράπετρα, με επικεφαλής τον Ρίζο Μαρούδα, υποψήφιο Βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με σύσκεψη – συζήτηση της Κομματικής Οργάνωσης Ιεράπετρας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Ρ. Μαρούδα και τίτλο: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με δυνατό ΚΚΕ. Στους διπλούς εκβιασμούς, η απάντηση είναι μια: ΚΚΕ!». 

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών στην Ιεράπετρα αναδείχθηκε ως βασικό πρόβλημα που έρχονται αντιμέτωποι οι παραγωγοί της Ιεράπετρας, η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων όπως και σε όλη την Ελλάδα. Όπως τονίστηκε στην συζήτηση οι μικροπαραγωγοί της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με τον εκβιασμό και το καρτέλ των μεγαλέμπορων και των μεταλοπαραγωγών που καθορίζουν τις τιμές , οπότε αναγκάζονται πολλές φορές να πουλάνε κάτω του κόστους παραγωγής ή να πετάξουν την παραγωγή τους. «Δεν φτάνει που πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές , οι μεσάζοντες παίρνουν προμήθειά το 10% της παραγωγής μας. Αυτοί θησαυρίζουν και εμείς δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Ενώ είναι με την πλάτη στον τοίχο με τους πλειστηριασμούς που είναι προ των πυλών και τα υπέρογκα δάνεια των τραπεζών.» 

Ο υποψήφιος Βουλευτής Γ. Μαρούδας τόνισε : «Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα κι εσείς να πουλάτε σε εξευτελιστικές τιμές και ο λαός να αγοράζει πανάκριβα τα προϊόντα σας. Άρα μιλάμε για διπλή εκμετάλλευση των αγροτών και των καταναλωτών. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια , της ΚΑΠ της ΕΕ που έχει ως θεό τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στον αγροτοδιατροφικό τομέα και της συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια. Για αυτό και ο αγροτικός κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Να κάνει κριτήριο ψήφου τις ίδιες τις ανάγκες του και τα προβλήματα που βιώνει. Δεν υπάρχουν σωτήρες για τους αγρότες , ότι κατάκτηση κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποτέλεσμα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα σημαίνει ισχυροί αγροτικοί αγώνες την επόμενη μέρα!».  

hxonews
hxonews
hxonews