Με επιτυχία η ομιλία του συντοπίτη καθηγητή Γ. Χαμηλού στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Δήμου Ιεράπετρας

12:59 μ.μ. - Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
12:05 μ.μ. - Δευ, 27/59/2024
Image: Με επιτυχία η ομιλία του συντοπίτη καθηγητή Γ. Χαμηλού στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Δήμου Ιεράπετρας

Με θέμα «Οι λοιμώξεις από αναδυόμενα παθογόνα σε περιοχές της Κρήτης σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της βιολογικής έρευνας»

Με ιδιαίτερη προσοχή το κοινό παρακολούθησε την ομιλία του συντοπίτη καθηγητή κ. Γιώργου Χαμηλού με θέμα «Οι λοιμώξεις από αναδυόμενα παθογόνα σε περιοχές της Κρήτης σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της βιολογικής έρευνας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Ιεράπετρας.

hxonews

Ο κ. Χαμηλός είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας και Μικροβιακής Παθογένεσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ενδιαφέροντα της ερευνητικής του ομάδας εστιάζονται στην κατανόηση των μηχανισμών παθογένεσης των λοιμώξεων του ανθρώπου από μύκητες του περιβάλλοντος.

hxonews

Την εκδήλωση προλόγισαν και συντόνισαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής, Διαφάνειας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Σκουλούδης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής υγείας του δήμου κ. Γιάννης Βογιατζής και ο ιατρός ΩΡΛ του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Αντώνης Πετράς.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον ομιλητή και το πολύ ενδιαφέρον θέμα το οποίο ανέλυσε.

hxonews

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, κ. Μάνος Τζώρτζης και κ. Μιχάλης Σπυριδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κική Δασενάκη πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κα Μαρίνα Αχλάτη εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού, κα Χρύσα Χατζημαρκάκη πρώην αντιδήμαρχος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Φραντζεσκάκη.