Με επιτυχία η ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα εθισμών στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

2:06 μ.μ. - Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023
02:11 μ.μ. - Σάβ, 18/06/2023
Image: Με επιτυχία  η ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα εθισμών στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 η σειρά επιμορφωτικών παρεμβάσεων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές/τριες της Β και της Γ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα εθισμών κ προστασίας από ουσίες. 

hxonews

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία  να συζητήσουν τα θέματα εξαρτήσεων, αναπτύσσοντας κρίσιμες σκέψεις και ανταλλάσσοντας ιδέες με τους συνομηλίκους τους. Οι συναντήσεις προσέφεραν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τις επιπτώσεις των εξαρτήσεων στη ζωή τους και να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους για την αντιμετώπισή τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν ενεργά και με ενδιαφέρον σε αυτήν την πολύτιμη εμπειρία. Ακόμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και την υπεύθυνη του προγράμματος Μαριλένα Χατζάκη για την βοήθεια της και τον κόπο να αναλάβει την ενημέρωση των μαθητών μας. Επίσης, εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

Σε μια εποχή που τα παιδιά μας αντιμετωπίζουν ποικίλους «πειρασμούς» θεωρούμε πως το σχολείο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει την γνώση που χρειάζονται οι μαθητές/τριες για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων με την αποφυγή των ζημιογόνων εξαρτήσεων. 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Δημήτριος Χοϊλούς