Με επιτυχία η εκδήλωση «Καλησπερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο» από την ομάδα ομάδα κρουστών του Δήμου Ιεράπετρας

2:59 μ.μ. - Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024
02:01 μ.μ. - Τρί, 16/59/2024
Image: Με επιτυχία η εκδήλωση «Καλησπερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο» από την ομάδα ομάδα κρουστών του Δήμου Ιεράπετρας

Αναλυτικά :

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα  «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση  «Καλησπερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο» από την ομάδα ομάδα κρουστών του Δήμου Ιεράπετρας στο πλαίσιο του  προγράμματος  του Πανεπιστημίου Κρήτης  « Η τέχνη του Ρυθμού» σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Ιεράπετρας, το Σύλλογο Φίλων θεάτρου Ιεράπετρας και το Σύλλογο ΑμεΑ Ιεράπετρας.

hxonews

 Περισσότεροι από 100 μαθητές στο μπεντίρ (μουσικό όργανο), σε συνεργασία με τους μουσικούς και τη χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Αρώνη, παρουσίασαν τραγούδια, κάλαντα και ρυθμούς από την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και την Ιρλανδία.

hxonews

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο  Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λασιθίου  κ. Γιάννης Πλακιωτάκης,  η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κα. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο  Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, η  εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτισμού νομού  Λασιθίου κα. Ελένη Βλάσση, ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Τζουμάκας, Αντιδήμαρχοι, κ.α..

Για τη συμμετοχή τους στην παράσταση να ευχαριστήσουμε θερμά τους μουσικούς κ. Γιώργο Ζαχαριουδάκη (πνευστά), τον κ. Στέλιο Συκάκη  (λαούτο) όπως επίσης τον εξαιρετικό βιολάτορα της Κρήτης κ. Βαγγέλη Βαρδάκη.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και θερμά τον υπεύθυνο υλοποίησης του εγχειρήματος κ. Γιάννη Παπατζανή και την υπέροχη ομάδα του.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού

Φωτεινή Περακάκη