Με επιτυχία η 1η εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

1:05 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022
01:05 μ.μ. - Πέμ, 12/05/2022
Image: Με επιτυχία η 1η εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 έλαβε χώρα η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου για την εθελοντική προσφορά αίματος καθώς και τη διαπίστωση της αξίας του εθελοντισμού για τη ζωή των νέων. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να συναισθανθούν την ανάγκη της εθελοντικής δωρεάς αίματος μέσω της οποίας σώζονται ζωές ασθενών μιας και οι ανάγκες της χώρας μας για μονάδες αίματος είναι κάθε χρόνο αυξημένες.

Κατά την διάρκεια της δράσης οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τους μαθητές/-τρίες του τμήματος Γ1 για την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας για τη ζωή μας μέσα από προβολή παρουσίασης την οποία προετοίμασαν οι ίδιοι με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και απάντησαν σε σχετικές αποριών γύρω από το θέμα. Ο παραπάνω αλληλοδιδακτικός τρόπος διάχυσης των αποτελεσμάτων της εργασίας των μαθητών/-τριων σε όλους τους συμμαθητές/τριες τους βοήθησε ώστε οι μαθητές/-τριες να εμπλακούν ενεργά στην διαδικασία και την ενημέρωση για την αξία του εθελοντισμού και ιδιαιτέρως της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι μαθήτριες Γαλάνη Καλλιόπη (Β2), Παγορδάκη Αναστασία (Β4) και Παπαδάκη Γεωργία (Β4) με την καθοδήγηση των συναδέλφων καθηγητών των μαθημάτων Γαλλικών Μαρίας Αστροπεκάκη και Καλλιτεχνικών Εμμανουήλ Αλεξανδράκη φιλοτέχνησαν την αφίσα της εθελοντική αιμοδοσίας με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την παραπάνω δράση.

Η αιμοδοσία ξεκίνησε από πολύ νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή 37 εθελοντών αιμοδοτών/τριών που ενθάρρυναν και ενίσχυσαν με την παρουσία τους την δράση του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας. Οι υπεύθυνοι μαθητές/-τριες του Γ1 με την επίβλεψη του καθηγητή Θρησκευτικών Δημητρίου Χοϊλού ανέλαβαν να υποδεχθούν τους εθελοντές/-τριες αιμοδότες και να καταγράψουν τα στοιχεία τους βοηθώντας στην διαδικασία.

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας κ. Νικόλαος Τζουμάκας και ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Αιμοδοτών Παχείας Άμμου κ. Μιχαήλ Ματζαράκης.

Ως διευθυντής του 3ου Γυμνασίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλο για την αμέριστη συμπαράσταση του στη δράση του μαθήματος των θρησκευτικών και την ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Η αγαστή συνεργασία σχολείου και ιεράς μητρόπολης αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των θεσμών για το καλό των παιδιών μας.

Οφείλω να συγχαρώ τον εμπνευστή και διοργανωτή της 1η εθελοντικής αιμοδοσίας του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας καθηγητή θρησκευτικών Δημήτριο Χοϊλού για την πραγματοποίηση της δράσης στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών.

Επιπλέον εκφράζω ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης του μαθήματος των θρησκευτικών είτε με τη συμμετοχή τους είτε με την κοινοποίηση της δράσης.

Ιδιαιτέρως όμως επαινώ τους μαθητές/ μαθήτριες του τμήματος Γ1 που ανέλαβαν την προετοιμασία και διοργάνωση της δράσης. Είναι γεγονός πως οι μαθητές μας μπορούν να δραστηριοποιηθούν ενεργά σε δράσης κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος αν τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης της παρουσίας του δημόσιου σχολείου στην κοινωνία, η 1η εθελοντική αιμοδοσία του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας απέδειξε πως το Ελληνικό δημόσιο σχολείο μπορεί και πρέπει να ανοίγεται ενεργά προς την κοινωνία διεκδικώντας την συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς με στόχο το μέλλον των παιδιών μας. Με αυτό τον τρόπο γίνεται κατανοητό πως η μάθηση δεν πρέπει να περιορίζεται στο χώρο του σχολείου αλλά να διαχέεται σε όλη την τοπική κοινωνία.

Η Διεύθυνση του σχολείου