Με επιτυχία η παρουσίαση της Μελέτης Αλιευτικού Καταφυγίου Μακρύ Γιαλού

2:14 μ.μ. - Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019
02:01 μ.μ. - Πέμ, 03/14/2019
Image: Με επιτυχία η παρουσίαση της Μελέτης Αλιευτικού Καταφυγίου Μακρύ Γιαλού

Η παρουσίαση διοργανώθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

 
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάστηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου η «Μελέτη Αλιευτικού Καταφυγίου Μακρύ Γιαλού». Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να λύσει το χρόνιο πρόβλημα της προσάμμωσης, καθώς επίσης να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες ελλιμενισμού τόσο για τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής όσο και για τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της.
Η παρουσίαση διοργανώθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» και παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Ασπραδάκης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας κ. Λουτσέτης Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Βρυγιωνάκης Εμμανουήλ,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, φορείς, σύλλογοι και επαγγελματίες της περιοχής.
Αρχικά, παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες της μελέτης από τον υπεύθυνο Μελετητή κ. Σαχίνογλου Ιορδάνη και τον συνεργάτη του κ. Πλατή Μιχαήλ, Πολιτικό Μηχανικό και επισημάνθηκε ότι οι προτάσεις που περιέχονται στο σχετικό σχέδιο είναι συμβατές με τα δεδομένα της περιοχής, απόλυτα βιώσιμες και επιλύουν πάγια αιτήματα των κατοίκων και των αλιέων του Μακρύ Γιαλού, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεται με οποιονδήποτε τρόπο το περιβάλλον.
Στη συνέχεια, ακολούθησε γόνιμος διάλογος και κατετέθηκαν διάφορες επισημάνσεις και προτάσεις από τους παρευρισκόμενους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη από το μελετητή.