Με δυσκολία η πρόβλεψη για τη συνέχιση της καλλιεργητικής χρονιάς

11:41 π.μ. - Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023
11:01 π.μ. - Τρί, 03/41/2023
Image: Με δυσκολία η πρόβλεψη για  τη συνέχιση της καλλιεργητικής χρονιάς

Καλοί οιωνοί εάν κρυώσει ο καιρός - Ο Φ. Δουλούμης στον Ηχώ 99,8

Με προσδοκίες για καλύτερη πορεία για τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Ιεράπετρας ο κ. Φώντας Δουλούμης ταμίας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανατολή μιλά στον Ηχώ 99,8 και δίνει την εικόνα για το πως κινήθηκε η αγορά τις ημέρες των εορτών.

Όπως είπε η παρατεταμένη καλοκαιρία δεν είναι ευνοϊκή για τη διακίνηση των κηπευτικών μας. Το αγγούρι κινήθηκε λίγο καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες ως προς τη ζήτηση και την τιμή. Έτσι τις τελευταίες ημέρες η τιμή ανά κιλό άγγιξε το 1,10 ευρώ. Στις τομάτες παρατηρήθηκε μεγάλη «πίεση» ως προς τις τιμές. Οι πιπεριές έχουν μια σχετικά καλή τιμή ,σε κάποια είδη, όχι όμως την αναμενόμενη.

Μέσα σε όλα αυτά οι παραγωγός πρέπει να διαχειριστεί τις ιώσεις που ταλαιπωρούν τα φυτά και τους καρπούς , αλλά και τα μεγάλα « αγκάθια» της φετινής καλλιεργητικής περιόδου που είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής και η έλλειψη εργατών γης. Προτρέποντας τους αγρότες να φροντίζουν με μεγάλη προσοχή τις καλλιέργειές τους.

Σε όλα αυτά βέβαια έρχεται να προστεθεί το στοιχείο του καλού καιρού και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να επικρατούν όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά ευρύτερα στη χώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη που δίνουν ακόμη χώρο σε υπαίθρια προϊόντα να διατίθενται στην αγορά.

Ακούστε αναλυτικά τον κ. Δουλούμη