Με αθλητές από όλη την Ελλάδα τα Νεστόρεια και ο Ευγένιος δρόμος στην Ιεράπετρα την Κυριακή

10:21 π.μ. - Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
10:10 π.μ. - Παρ, 25/21/2019
Image: Με αθλητές από όλη την Ελλάδα τα Νεστόρεια και ο Ευγένιος δρόμος στην Ιεράπετρα την Κυριακή

Αθλιτιατρική Εσπερίδα το Σάββατο στο πλαίσιο των φετινών Νεστορείων

Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και το Γυμναστικό Σύλλογο «ΛΙΒΥΚΟΣ» διοργανώνουν και φέτος αγώνες στίβου, τα «ΙΘ΄ ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ», προς τιμήν του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος, προστάτου των αθλητών. Οι αγώνες έχουν παγκρήτιο χαρακτήρα και θα διεξαχθούν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος, και ώρα 4:30΄ μ.μ., στο Παραλιακό Δημοτικό Στάδιο Ιεράπετρας.
 
Επιπλέον στο πλαίσιο των «ΙΘ΄ ΝΕΣΤΟΡΕΙΩΝ», διοργανώνεται  το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6:00΄ μ.μ. στη Συνεδριακή αίθουσα του BIC, στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, Εσπερίδα Αθλητιατρικής με θέμα: «Κάλλιον προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». 
 
Εισηγητές θά είναι ο κ. Γεώργιος Παπαδοπούλης, Ορθοπεδικός Χειρουργός- Επιμελητής Α΄ Ορθοπαιδικής Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η Πρόληψη των τραυματισμών στο συστηματικό αθλητισμό», ο κ. Παναγιώτης Κουλουμέντας, Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Αθλητίατρος, Διευθυντής του Θεραπευτήριου «Metropolitan», που θα μιλήσει με θέμα: «Τραυματισμοί στα Σπορ, άμεση αντιμετώπιση» και η κ. Τόνια Μαχαίρα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Διατροφή κατά των φλεγμονών»
 
Για τη διοργάνωση μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πατέρας Αμβρόσιος εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας: