Με απόλυτη επιτυχία το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Ιεράπετρα

5:25 μ.μ. - Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023
05:03 μ.μ. - Τετ, 08/25/2023
Image: Με απόλυτη επιτυχία το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Ιεράπετρα

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα το 19ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού του Νομού Λασιθίου.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας, με ρεκόρ συμμετοχών για το νομό μας! 115 μικροί σκακιστές από 25 σχολεία των τριών Δήμων του νομού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια διοργάνωση γεμάτη σκακιστικές μάχες εντός των 64 τετραγώνων, να αλληλεπιδράσουν γόνιμα και διά ζώσης με τους συνομηλίκους τους, να ακονίσουν την στρατηγική τους σκέψη και να εφαρμόσουν στην πράξη, πάνω σε πραγματικές –και όχι διαδικτυακές– σκακιέρες, τις σκακιστικές τους γνώσεις. Το Πρωτάθλημα αποτέλεσε την προκριματική φάση για το Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα , που θα διεξαχθεί στις 18-19 Μαρτίου 2023 στο Ρέθυμνο.

Ο νεοσύστατος Σκακιστικός Όμιλος Ιεράπετρας, ως διοργανωτής, αναγνωρίζει ότι ένα τέτοιο μοναδικό και πρωτοφανές για εμάς εγχείρημα δεν θα μπορούσε να έχει αυτή την επιτυχία, εάν δίπλα μας δεν βρίσκονταν ως ισότιμοι συνδιοργανωτές ο Α. Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου, το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, ο Δήμος Ιεράπετρας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης. Τους ευχαριστούμε και μοιραζόμαστε με εκείνους την χαρά της επιτυχούς διοργάνωσης!

Ταυτόχρονα, ευχαριστούμε θερμά το σούπερ-μάρκετ Χαλκιαδάκης Ιεράπετρας για την χορηγία των νερών, των χυμών και των σνακ που προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες.

Ανανεώνουμε τα ραντεβού μας για νέες «μάχες» σε διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν!

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ