Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

12:03 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022
12:11 μ.μ. - Δευ, 28/03/2022
Image: Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν  οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΓΝΑΝ Γ. Μανουσάκης στον Ηχώ 99,8

Σε Κοινές δράσεις με στόχο την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προχωρούν από σήμερα η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Δευτέρα 28/11, μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αύριο Τρίτη στη 13.00 το μεσημέρι ενημέρωση των συναδέλφων για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου. Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής συμμετοχή στην απεργία της ΟΕΝΓΕ , στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και στην Παγκρήτια απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Γ. Μανουσάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα προβλήματα που προκύπτουν στο ΕΣΥ εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, αναφέρθηκε στα απογευματινά ιατρεία, την «εισχώρηση» του ιδιωτικού τομέα στη λειτουργία των νοσοκομείων αλλά και στο ότι τελικά ο ασθενής θα είναι εκείνος που όχι μόνο θα ταλαιπωρηθεί αλλά θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.