Με 40 συμμετοχές σήμερα Πέμπτη το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης στην Ιεράπετρα

11:00 π.μ. - Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Πέμ, 12/00/2021
Image: Με  40 συμμετοχές σήμερα  Πέμπτη το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης στην Ιεράπετρα

Αξιόλογοι κριτές, σεφ, γευσιγνώστες θα πλαισιώσουν το Φεστιβάλ – Σήμερα και το 2ο Φεστιβάλ Μουσικής στην παραλιακή πλατεία

Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη αρώματα, γεύσεις και νόστιμα εδέσματα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου στην παραλιακή πλατεία της Ιεράπετρας στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards και του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Ελένης Βλάσση.

Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης που στόχο έχει την ανάδειξη τοπικής γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα με σεβασμό στην κρητική διατροφή.

Αξιόλογοι άνθρωποι, κριτές, σεφ, γευσιγνώστες θα πλαισιώσουν το Φεστιβάλ και θα δώσουν τα τιμητικά και συμβολικά βραβεία στους 40 περίπου συμμετέχοντες που με μεράκι και όρεξη τα ετοιμάσουν τις παρασκευές τους. Πρόκειται για τους

Νεκταρία Κοκκινάκη

Πανταζής Σιμόπουλος

Κωστής Κωστάκης

Πέτρος Κοσμαδακης

Νίκος Κασαπάκης

Μάνος Βοζικάκης

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώνουν η Καίτη Παπαδάκη και ο Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης. Η κα Παπαδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 καλώντας τον κόσμο, τηρώντας τα μέτρα να προσέλθει στην παραλιακή πλατεία της Ιεράπετρας στις 21.00 , να γνωρίσει την γαστρονομική παράδοση του τόπου μας που στηρίζεται σε ποιοτικά προϊόντα που παράγει η κρητική γη.

Ακούστε εδώ την κα Παπαδάκη

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το «2ο Φεστιβάλ Μουσικής», που δίνει βήμα στο νέο μουσικό δυναμικό της Κρήτης. Σπουδαστές και απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, νέοι μουσικοί καλλιτέχνες, συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές, νέα συγκροτήματα, θα έχουν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν ζωντανά για το κοινό τα έργα τους, ενώ το Φεστιβάλ θα τους προσφέρει απλόχερα την απαραίτητη για την επαγγελματική τους ανέλιξη δημόσια αναγνώριση και επιβράβευση, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες για την καριέρα τους και την καλλιτεχνική τους εξέλιξη.

φωτο αρχείου