"Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα": Χωρίς στρατηγική η Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα στην υγεία

7:24 π.μ. - Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021
07:02 π.μ. - Δευ, 22/24/2021
Image: "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα": Χωρίς στρατηγική η Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα στην υγεία

Να κατέβουν από το άρμα της αλαζονείας και να δουν την πραγματικότητα καλεί την δημοτική αρχή η παράταξη Α. Πανταζή

Σε μονοθεματική συνεδρίαση για τα θέματα υγείας προχώρησε στις 17/02/21 ο Δήμος Αγίου Νικολάου με την συμμετοχή φορέων που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των μονάδων υγείας στον Δήμο τους.

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης,

η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα. Μπουρμπουδάκη,

ο Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Κρήτης επιδημιολόγος κ Λιονής,

ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτης,

ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Χαριτάκης,

ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Ανδρεαδάκης,

ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου, Αγ. Νικολάου κ. Μανουσάκης,

ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λασιθίου κ. Ρουκουνάκης,

ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Λασιθίου κ. Βασιλαράς,

ο Πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λασιθίου κ Πεπόνης,

η Συντονίστρια ΕΟΔΥ Λασιθίου κα. Καρπούζη και η Διοικήτρια του Διαλυνάκειου νοσοκομείου κα. Χατζέα η οποία αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των τευχών δημοπράτησης και την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων του κέντρου αποκατάστασης, όπου θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του, με την ολοκλήρωση του να αναμένεται μετά από δυο χρόνια.

Η συνεδρίαση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και oi εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν θέματα στελέχωσης των μονάδων υγείας που έχουν έδρα τον Δήμο Αγ. Νικολάου. Έθεσαν την περαιτέρω στελέχωση της ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου καθώς και την μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών που εργάζονται στις μονάδες υγείας της περιοχής .

Στην συνέχεια τέθηκαν σε ψηφοφορία θέματα που έχουν άμεση σχέση με την αναβάθμιση των μονάδων και των παροχών υγείας σε όλες τις βαθμίδες. Ομόφωνη ήταν η απόφαση για την συγκρότηση δημοτικής επιτροπής υγείας μετά από πρόταση του επικεφαλής κ. Κοκκίνη, η ενίσχυση της λειτουργίας με επιπλέον προσωπικό της ΤΟΜΥ Αγ. Νικολάου ενώ μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Ζερβού αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την καταγραφή (μετά από μελέτη) των αναγκών σε θέματα προσλήψεων, νέων υποδομών υγείας, εξοπλισμού, την πρόβλεψη νέων παροχών υγείας σε σχέση με τις σημερινές αλλά και για τα επόμενα χρόνια ανάγκες των μονάδων και δομών υγείας στον Αγ. Νικόλαο.

Σε αυτές και άλλες πολλές πρωτοβουλίες προχωράνε οι γειτονικοί Δήμοι του νομού οι οποίοι προοδεύουν, σε αντίθεση με τον Δήμο Ιεράπετρας οπού έκ του νόμου προβλέπεται η λήψη πρωτοβουλιών για ενέργειες που αφορούν τα θέματα υγείας.

Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ με την ανάληψη των καθηκόντων της, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπινιχάκη κατάθεσε στις 21/01/20 χάρτα θεμάτων για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ζητούσε πέραν των άλλων να συζητηθούν θέματα που αφορούν την υγεία, συγκεκριμένα στην παράγραφο 7 αναφέραμε : Την ανάγκη επανασχεδιασμού του τομέα Υγείας στον Δήμο μας, με άμεση καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων των περιφερειακών ιατρείων μας, ολοκλήρωση του ΚΕΠ Υγείας, δημιουργία ΤΟΜΥ και συμβουλευτικών σταθμών. Επανήλθαμε με νέο έγγραφο μας στις 19/11/20 (μετά από δέκα μήνες) όπου ζητάγαμε να γίνουν ενέργειες για την δημιουργία ΤΟΜΥ στα χωροταξικά όρια του Δήμο Ιεράπετρας. Στην συνέχεια με επόμενο νέο αίτημα μας προς την δημοτική αρχή στις 18/01/21( μετά από τρις μήνες από το τελευταίο) το αίτημα μας αναφέρει: Σας καταθέτουμε σήμερα αίτημα για άμεση μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη) με θέμα τις διαχρονικές ελλείψεις πρόσληψης προσωπικού, τα χρόνια προβλήματα στέγασης και την λήψη απόφασης για αυτά, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, καμία ανταπόκριση από την δημοτική αρχή. Καμία ενέργεια για διεκδίκηση πόρων για νέες υποδομές υγείας όπως κάνουν στους άλλους δήμους. Καμία πρωτοβουλία για την στελέχωση του νοσοκομείου μας. Καμία οργανωμένη προσπάθεια για χάραξη στρατηγικής σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης. Η μόνη έγνοια της δημοτικής αρχής είναι να διατηρήσει στην επικαιρότητα την προσωπική κόντρα του δημάρχου με τον αναπληρωτή διοικητή που εκτιμά ότι θα του αποφέρει ψήφους και τίποτα άλλο.

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Ιεράπετρας ο φτωχός συγγενής που μετά από 7 χρόνια στο τιμόνι του δήμου, η δημοτική αρχή ψάχνει ακόμα να βρει τον προσανατολισμό της. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στον δρόμο του διχασμού που έχουν επιλέξει. Τους καλούμε για άλλη μια φορά να επανέλθουν στην πραγματικότητα ,να κατέβουν από το άρμα της αλαζονείας και μην έχουν την εντύπωση ότι με πέντε, έξι κυβικά μέτρα μπετόν, ένα οικίσκο που με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου τοποθετήθηκε παράνομα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και με τρις καταψύκτες έχουν λυθεί τα προβλήματα της υγείας στον δήμο μας.

Με εκτίμηση

Για την δημοτική παράταξη ΄΄ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

Ο επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ