Μαχαίρωσε στο λαιμό θαμώνα καφετέριας και δικάζεται

10:17 π.μ. - Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018
10:08 π.μ. - Δευ, 06/17/2018
Image: Μαχαίρωσε στο λαιμό θαμώνα καφετέριας και δικάζεται

Σύμφωνα με το δικηγόρο του θύματος ο 41χρονος ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή τού 39χρονου πελάτη του

Στις δικαστικές αίθουσες θα αναβιώσει μέσα στους επόμενους μήνες το παρ’ ολίγον μακελειό που έλαβε χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο σε καφετέρια, στην πόλη του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα με το οποίο παραπέμπει σε δίκη έναν 41χρονο άνδρα, ο οποίος, μετά από λογομαχία που είχε με 39χρονο θαμώνα του εν λόγω καταστήματος, τον μαχαίρωσε στο λαιμό με σουγιά.
 
 
Το συμβάν, το οποίο ευτυχώς δεν είχε μοιραία κατάληξη για τον 39χρονο, είχε σημειωθεί το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου του 2018. Περίπου στις 10 το βράδυ, οι δύο ημεδαποί φέρονται να διαπληκτίστηκαν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 39χρονου, Ελευθέριο Κάρτσωνα, ο κατηγορούμενος πλησίασε τότε τον εντολέα του και τον μαχαίρωσε στον λαιμό. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κάρτσωνα, ο 41χρονος έπληξε με σουγιά τον 39χρονο στην τραχηλική χώρα, προκαλώντας του συνολικά τρία τραύματα στη δεξιά προσθιοπλάγια τραχηλική επιφάνεια. 
Αμέσως μετά την πράξη του, ο 41χρονος τράπηκε σε φυγή. Θαμώνες και εργαζόμενοι της καφετέριας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στον 39χρονο, καλώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο παρέλαβε το θύμα, το οποίο διακομίστηκε τάχιστα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και περίπου μία εβδομάδα μετά πήρε εξιτήριο.
 
Παραμένει προσωρινά κρατούμενος
 
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο δικηγόρος του 39χρονου, Ελευθέριος Κάρτσωνας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου παρέπεμψε, προ μερικών ημερών, τον 41χρονο - ο οποίος από τη σύλληψή του, τον περασμένο Φεβρουάριο, παραμένει προσωρινά κρατούμενος - να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της περιφέρειας του Εφετείου της Ανατολικής Κρήτης. 
Συγκεκριμένα, ο 41χρονος κατηγορούμενος θα καθίσει μέσα στους επόμενους μήνες - σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί από τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης - στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προκειμένου να δικαστεί για συνολικά τέσσερις πράξεις: απόπειρα ανθρωποκτονίας (κακούργημα), παράνομη οπλοφορία (μαχαιριού), οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή. 
Με δηλώσεις που παραχώρησε ο κ. Κάρτσωνας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” έκανε λόγο για ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε ο κατηγορούμενος σε βάρος του εντολέα του. Εξάλλου, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ανέφερε - μεταξύ άλλων - ότι ο 41χρονος ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή τού 39χρονου πελάτη του. Αξίζει ακόμη να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με τον Ελευθέριο Κάρτσωνα, ο ίδιος ο 39χρονος εύχεται αυτό που έζησε το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου να μην το βιώσει κανείς άλλος άνθρωπος.
 
 
«Πρόκειται για μια αντικοινωνική συμπεριφορά η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σκληρότητα και αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή. Ο δράστης με ιδιαίτερη ψυχραιμία και, έχοντας προαποφασίσει την αφαίρεση της ζωής του εντολέα μου, εισήλθε φέροντας όπλο (μαχαίρι) το οποίο είχε επιμελώς κρυμμένο και ανέμενε την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να πραγματοποιήσει το εγκληματικό του σχέδιο. 
Η χρήση όπλου εκ μέρους του δράστη, η είσοδός του στο κατάστημα λίγα λεπτά από την άφιξη του θύματος, η καταφορά από αυτόν τριών διαδοχικών και βάναυσων πληγμάτων χωρίς καμία εξάπτουσα αφορμή σε ζωτικό σημείο (λαιμός) και η αποχώρησή του μετά την επίθεση μαρτυρούν προμελέτη, ικανότητα στάθμισης και απουσία ηθικών αναστολών.
 
 
Εάν ο εντολέας μου δεν είχε κατορθώσει να αμυνθεί, θα μιλούσαμε με βεβαιότητα για τετελεσμένη ανθρωποκτονία. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας είναι σοκαριστικό. Ο εντολέας μου βίωσε μια κατάσταση (και βιώνει ακόμα) που, όπως χαρακτηριστικά λέει, εύχεται “να μη βιώσει κανένας άλλος άνθρωπος”. Η παραπομπή του κατηγορούμενου στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αποτελεί δικαίωση των ισχυρισμών μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα μας ο Ελευθέριος Κάρτσωνας.
 
 
 
neakriti.gr