Μαύρη αγορά διακίνησης λαθραίων το λιμάνι Ηρακλείου

3:01 μ.μ. - Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017
03:03 μ.μ. - Τετ, 22/01/2017
Image: Μαύρη αγορά διακίνησης λαθραίων το λιμάνι Ηρακλείου

Πιάνει τόπο ο συστηματικός έλεγχος στο λιμάνι του Ηρακλείου με στόχο το λαθρεμπόριο καπνού και κάθε άλλου είδους που διακινείται στη μαύρη αγορά, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά

Αυτή τη φορά στα δίχτυα των λιμενικών αρχών έπεσε ένας 35χρονος ο οποίος αποβιβάστηκε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι για να καταλήξει ωστόσο πολύ σύντομα στα κρατητήρια. Όπως απέδειξε ο έλεγχος στις αποσκευές του, ήταν «φορτωμένος με τέσσερις κούτες χύμα αδασμολόγητων τσιγάρων.
 
Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα είχε προμηθευτεί για δική του χρήση από την Αλβανία, ωστόσο δεν γλίτωσε ούτε την παραπομπή του στον εισαγγελέα ούτε το απόλυτα τσουχτερό πρόστιμο.
 
Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Τελωνείου Ηρακλείου οι διαφυγόντες δασμοί για τη συγκεκριμένη παρτίδα ανέρχονται στα 153 ευρώ, ωστόσο το πρόστιμο που του επιβλήθηκε αγγίζει τα 1.500 €.
 
Όπως διαμηνύουν οι λιμενικές αρχές οι συστηματικές ελεγκτικές δράσεις θα αποκτήσουν ακόμη πιο αυστηρό χαρακτήρα, στην προσπάθεια που γίνεται για την εφαρμογή της νομιμότητας και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.
 
Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη
Πηγή: neakriti.gr