Μάτι: Ένα βήμα πριν την απόδοση ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά

8:39 μ.μ. - Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018
08:08 μ.μ. - Παρ, 24/39/2018
Image: Μάτι: Ένα βήμα πριν την απόδοση ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων

Ένα βήμα πριν την απόδοση ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι βρίσκεται η Εισαγγελία της Αθήνας.
 
Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίαε Ζαγοραίος και η συνάδελφός του Βαρβάρα Γνεσούλη ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων για τα αίτια και τις ευθύνες της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.
 
Στον κατάλογο των μαρτύρων περιλαμβάνονται  40 άτομα, που προέρχονται από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια.
 
Η ουσιαστική  ολοκλήρωση αυτής της φάσης της έρευνας θα επέλθει  οταν θα παραληφθούν η πραγματογνωμοσύνη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχουν ορίσει, αλλά και της Πυροσβεστικής, η οποία έχει διενεργήσει την δική της αυτοψία, αν και στελέχη της, μπορεί να είναι υπόλογα για λάθη ή παραλείψεις.
 
Αμέσως μετά , υπολογίζεται τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης υπόπτων οι οποίοι θα προέρχονται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις απο τους παραπάνω φορείς του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Η κλήση τους πάντως δεν συνεπάγεται αυτοματως πως θα ειναι τελικώς και κατηγροουμενοι  καθώς αυτο θα αξιολογηθεί απο τους εισαγγελείς οι οποιοι θα σταθμίσουν τα στοιχεία που διαθέτουν σε σχέση με τις εξηγήσεις των προσώπων αυτών.  Επόμενο βήμα, αναμένεται να ειναι η άσκηση ποινικών διώξεων, οι οποίες θα στρέφονται κατά συγκεκριμένων προσώπων.
 
in.gr