Μάθημα προϊστορίας στο Νηπιαγωγείο Κεντριού

11:54 π.μ. - Σάββατο, 13 Απριλίου 2019
11:04 π.μ. - Σάβ, 13/54/2019
Image: Μάθημα προϊστορίας στο Νηπιαγωγείο Κεντριού

Ο καθηγητής Γιάννης Παπαδάτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ στο νηπιαγωγείο

Την Παρασκευή είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας τον κ. Γιάννη Παπαδάτο Αναπληρωτή Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του (ΕΚΠΑ), υπεύθυνου ανασκαφής με την εύρεση του Υστερομινωικού τάφου στο Χωριό μας ( Κεντρί Ιεράπετρας) και την κ. Κλαίρη Γιαννίρη, υποψήφια διδάκτορα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα της ανασκαφής στο χωριό μας και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών μαθητών. 
Μας έδωσαν πολλές πληροφορίες για το πως γίνεται μία ανασκαφή, τα στάδιά της αλλά το πιο σημαντικό ήταν που μας μίλησαν για την εμπειρία τους στην ανασκαφή που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στο χωριό μας, με την εύρεση ενός Υστερομινωικού ΙΙΙΑ-Β τάφου!!! Τα παιδιά με αμείωτο ενδιαφέρον τους άκουσαν και τους εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους για τα αρχαία ευρήματα στο πλαίσιο του eTwinning έργου μας: "Lion hunt @ the museum: Art, History and Technology" 
Σήμερα, 13/ 4 θα συναντηθούμε ξανά στο Δημοτικό σχολείο του Κεντριού για μία δράση του Μορφωτικού Συλλόγου και του Συλλόγου γονέων, καθώς η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Νομού Λασιθίου, Χρύσα Σοφιανού και ο Γιάννης Παπαδάτος θα παρουσιάσουν στους μαθητές τα αποτελέσματα της ανασκαφής και θα ακολουθήσει εργαστήριο κεραμικής και ζωγραφικής με θέμα τα ευρήματα της ανασκαφής .
Η δράση αυτή είναι μια από τις εκδηλώσεις του προγράμματος ArchaeoLogic, ενός βιωματικού αρχαιολογικού φεστιβάλ που θα υλοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στην πόλη της Ιεράπετρας με πρωτοβουλία της κ. Κλαίρη Γιαννίρη,στο πλαίσιο διδακτορικής της έρευνας και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα START. (πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.)
Θα είμαστε εκεί !!!, αναφέρει σε ανάρτησή της η κα Καλλιόπη Παπουτσάκη.