Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας απέσπασαν σημαντικά βραβεία σε Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

12:47 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021
12:03 μ.μ. - Παρ, 26/47/2021
Image: Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας απέσπασαν σημαντικά βραβεία σε Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Οι μαθητές Μαρία Ψυλλάκη και Γιώργος Τρυπίδης με τον εκπαιδευτικό Γιάννη Φασούλα μιλούν στον Ηχώ 99,8

Σημαντικές διακρίσεις για δυο μαθητές του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας που συμμετείχαν στον 37ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων για το σχολικό έτος 2020-2021. Πιο συγκεκριμένα η Μαρία Ψυλλάκη 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία « Μαθητές Λυκείου» ενώ το τρίτο βραβείο στην ίδια κατηγορία μοιράστηκαν οι Τρυπίδης Γιώργος από το 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας και η Μπέζα Λυδία από το 4ο ΓΕΛ Χανίων. Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας μαζί με τον εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Φασούλα βρέθηκαν στο στούντιο του Ηχώ 99,8, τηρώντας τα μέτρα μίλησαν για την εμπειρία τους στον διαγωνισμό αλλά και για το πως βιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω πανδημίας.

Όπως είπαν ως μαθητές της Α΄Λυκείου , καταρχάς, δεν έχουν προλάβει να ζήσουν την εμπειρία του λυκείου και να αποκτήσουν αναμνήσεις δεδομένου ότι υπάρχει αυτό το άνοιξε - κλείσε στα σχολεία λόγω των μέτρων της πανδημίας. Επίσης όλη αυτή η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης με τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι, μπροστά από μια οθόνη, μακριά από το σχολικό περιβάλλον, δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος στους μαθητές. Από την πλευρά του ο κ. Φασούλας ως εκπαιδευτικός μετέφερε τη δική του εμπειρία στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο σχολικό περιβάλλον. Κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στις διαφορετικές προσωπικότητες των δυο μαθητών και στο πως αντιμετώπισαν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, καταφέρνοντας να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό η Μαρία Ψυλλάκη ανέφερε ότι για το διήγημά της εμπνεύστηκε από τα όσα βιώνει σήμερα, καραντίνα, τηλεκπαίδευση και την επίδρασή τους στην ψυχολογία των παιδιών. Θέλησε να ξεφύγει από τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλούν οι συνθήκες που ζούμε και να μεταφέρει μια άλλη πλευρά, πιο θετική, πιο χαρούμενη, πιο αισιόδοξη. Για το δικό του διήγημα ο Γιώργος Τρυπίδης εμπνεύστηκε από την αρχαιότητα και πιο συγκεκριμένα διαδραματίζεται στον α΄ Πελοποννησιακό πόλεμο, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά ο πρωταγωνιστής είναι ένα φανταστικό πρόσωπο.