Μασούντ Χάνι – Καταστροφικό για τα Νοσοκομεία αν τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

11:39 π.μ. - Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Τρί, 24/39/2021
Image: Μασούντ Χάνι – Καταστροφικό για τα Νοσοκομεία αν τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Κρίσιμη αλλά βελτιωμένη η υγεία του ασθενούς που μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στην ΜΕΘ covid ΓΝ Αγίου Νικολάου

Άνοιξε και πάλι τις τελευταίες ημέρες η ΜΕΘ covid στο ΓΝ Αγίου Νικολάου και ήδη τα δυο διαθέσιμα κρεβάτια καλύφθηκαν από ασθενείς. Σύμφωνα με τον Διευθυντή ΜΕΘ κ. Χάνι Μασούν ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στον Ηχώ 99,8, ο ένας ασθενής νοσηλευόταν στην κλινική κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο, η υγεία του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά ΜΕΘ covid. Επίσης μεταφέρθηκε ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η κατάσταση του οποίου είναι μεν κρίσιμη ωστόσο παρουσιάζει άλματα βελτίωσης σε λιγότερο από 24 ώρες.

Οι δυο ΜΕΘ καλύπτονται από 6 γιατρούς, σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις και η κατάσταση για τους γιατρούς είναι δύσκολη και κουραστική αλλά παρόλα αυτά η ΜΕΘ covid άνοιξε σε μια περίοδο μάλιστα όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω και της πορείας της πανδημίας στο νησί. Ο κορωνοϊός μας έχει διδάξει ότι η πορεία του είναι μακρά και οι ασθενείς που είναι σε πιο βαριά κατάσταση θα πρέπει να μένουν για αρκετό διάστημα σε ΜΕΘ. Ευτυχώς στον νομό δεν έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά και ελπίζουμε αυτό να παραμείνει. Στην κλινική κορωνοϊού του ΓΝΑΝ και αντίστοιχα στην Νεάπολη νοσηλεύονται ασθενείς με τους οποίους δεν έχουν επαφή παρά μόνο όταν η κατάσταση τους επιδεινωθεί.

Σε ότι αφορά το θέμα του εμβολιασμού υποστήριξε ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού ωστόσο δεν συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να βρεθούν άλλοι τρόποι να πειστούν οι εργαζόμενοι. Εάν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία τεθούν σε αναστολή τότε η κατάσταση θα είναι καταστροφική για τα Νοσοκομεία όταν ξέρουμε ότι ήδη υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό και όποιος φύγει από τη μάχη αφήνει πίσω του μεγάλα προβλήματα και κενά, τόνισε.