Μάσκες για το κοινό, αλλά και για τους παρελαύνοντες, πριν και μετά την παρέλαση

10:50 π.μ. - Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022
10:03 π.μ. - Σάβ, 19/50/2022
Image: Μάσκες για το κοινό, αλλά και για τους παρελαύνοντες, πριν και μετά την παρέλαση

Τα μέτρα για την 25η Μαρτίου

Στη λογική των οδηγιών για τους εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, το υπουργείο Υγείας απευθύνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Μαρτίου, κατά τους εορτασμούς της εθνικής επετείου. 

Αναφερόμενο στα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις, το υπουργείο διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

«Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα, εφόσον υπάρχει συνωστισμός, σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση -εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται άνοδος στα κρούσματα. Χθες Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.621 νέα κρούσματα, 354 διασωληνωμένους και 55 θανάτους.

Πηγή :efsyn.gr