Μάρτυρας κατηγορίας του Νετανιάχου ο νεκρός από την πτώση του Τσέσνα στη Σάμο

1:13 μ.μ. - Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021
01:09 μ.μ. - Τρί, 14/13/2021
Image: Μάρτυρας κατηγορίας του Νετανιάχου ο νεκρός από την πτώση του Τσέσνα στη Σάμο

Σημαντική έκταση στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα ανοιχτά της Σάμου δίνουν τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης

Σημαντική έκταση στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα ανοιχτά της Σάμου δίνουν τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία έδωσαν και στοιχεία της ταυτότητας των δύο επιβατών που έχασαν τη ζωή τους μετά από την πτώση του Cessna στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου. Τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους είναι το ζευγάρι Haim και Esti Garon.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα IsraelHayom.com, ο Haim Garon ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για θέματα διαφθοράς.

Όπως αναφέρει η israelnationalnews.com και αναμεταδίδει το samosvoice.gr o Haim και η Esti Garon ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται ότι τον ο κοινοβούλιο του Ισραήλ, με ψήφους 60-59, υπερψήφισε τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού, τερματίζοντας την ιστορική 12ετή εξουσία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο 71χρονος σήμερα Νετανιάχου, που παραμένει επικεφαλής του κόμματος Λικούντ και κατέχει τη θέση του ηγέτη της αντιπολίτευσης, ήταν κυρίαρχος από τη δεκαετία του 1990 στην ισραηλινή πολιτική σκηνή, ωστόσο από την πρώτη του θητεία ως πρωθυπουργός υπήρξε πολωτική φιγούρα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα του.

Η τρέχουσα δίκη του αφορά κατηγορίες περί «διαφθοράς», «απάτης» και «κατάχρησης εμπιστοσύνης» σε τρεις υποθέσεις.

Ο Νετανιάχου θεωρείται ύποπτος ότι προσπάθησε να εξασφαλίσει ευνοϊκή μεταχείριση από το ενημερωτικό site Walla, με αντάλλαγμα κυβερνητικές «χάρες» που απέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο Bezeq, τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο του Ισραήλ. Επικεφαλής του Bezeq την εποχή των γεγονότων ήταν ο Σαούλ Ελοβιτς, ιδιοκτήτης του site Walla, ο οποίος κατηγορείται επίσης.

Ο Νετανιάχου, απορρίπτει συλλήβδην τις κατηγορίες σε βάρος του και καταγγέλλει πως είναι θύμα «κυνηγιού μαγισσών».

tvxs.gr