Μάρτυρας στη δίκη Γιακουμάκη: «Έχω βίντεο για αυτά που του κάνατε»

10:07 π.μ. - Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019
10:11 π.μ. - Δευ, 04/07/2019
Image: Μάρτυρας στη δίκη Γιακουμάκη: «Έχω βίντεο για αυτά που του κάνατε»

Με την εξέταση τριών μαρτύρων συνεχίστηκε χθες η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων

Με την εξέταση τριών μαρτύρων συνεχίστηκε χθες η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.
 
Για την υπόθεση δικάζονται οι εννέα Κρητικοί, πρώην σπουδαστές της Γαλακτομικής Σχολής με την κατηγορία της επικίνδυνης βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του άτυχου 20χρονου.
 
Η κατάθεση του ενός μάρτυρα, φίλου του Βαγγέλη σόκαρε το δικαστήριο καθώς ο νεαρός αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξη μια ανώνυμης επιστολής.
 
Σύμφωνα με τον μάρτυρα λίγες ημέρες πριν εντοπιστεί η σορός του 20χρονου ο ίδιος έλαβε μια επιστολή η οποία ανέφερε: «Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη σωστή στιγμή. Έχω βίντεο για αυτά που του κάνατε». Ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν φίλος του άτυχου νέου και συντοπίτης του, υποστήριξε πως είχε δει κάποιους από τους κατηγορουμένους να πετάνε μήλα στον Βαγγέλη και ότι κάποια άλλη φορά να τον «τραβάνε με την μπλούζα από τον λαιμό».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εξελίσσεται μέσα σε βαρύ κλίμα, με τους κατηγορούμενους να εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους, ενώ η οικογένεια Γιακουμάκη, ξαναζεί τις τραγικές στιγμές της απώλειας του 19χρονου τότε Βαγγέλη.
 
Κατά την εξέταση τους οι μάρτυρες, αναφέρθηκαν σε περιστατικά που είτε άκουσαν είτε ήταν παρόντες και συνέβαιναν στη Σχολή, με επίκεντρο την παρέα των Κρητικών. Χαρακτήρισαν δε, τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ως έξυπνο, ήρεμο και ευγενικό παιδί, που έκανε παρέα με τους Κρητικούς.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο από τους 3 μάρτυρες ήταν Κρητικοί και είπαν μεταξύ άλλων πως οι καταστάσεις στην επίμαχη παρέα δεν ήταν τίποτα περισσότερο, από «πλάκες η πειράγματα». Κατά την εξέτασή του, ο ένας από τους Κρητικούς εμφανίστηκε αμήχανος και διαφοροποιήθηκε από την αρχική του κατάθεση στην Αστυνομία, γεγονός που επισημάνθηκε από την έδρα, ενώ ο πατέρας του άτυχου Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, σηκώθηκε και απευθυνόμενος στη έδρα είπε «Κατανοώ απόλυτα το παιδί», αναφερόμενος στη συγγενική σχέση του μάρτυρα με έναν εκ των κατηγορουμένων.
 
Ο δικηγόρος Δημήτρης Μούκας, ο οποίος παρακολουθεί τη δίκη μαζί με την οικογένεια Γιακουμάκη, σε δηλώσεις του σημείωσε πως όλοι οι μάρτυρες πρέπει να πουν όλα τα πράγματα με το όνομα τους, την αλήθεια, όπως την βίωσε ο καθένας. Όσον αφορά την οικογένεια Γιακουμάκη ο κ. Μπούκας επισήμανε ότι «δεν θέλουν να αδικήσουν κάποιον». «Γνωρίζουν ότι όλα αυτά που ενστερνίζονται είναι αληθή. Έχουν άποψη για το τι συνέβη στο παιδί τους» προσέθεσε και αναφέρθηκε στη δήλωση του τραγικού πατέρα «Εγώ δεν ήρθα να καταδικάσω. Θέλω την αλήθεια από το Δικαστήριο».
 
 in.gr