Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία έως και την Παρασκευή

12:33 μ.μ. - Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023
12:11 μ.μ. - Δευ, 20/33/2023
Image: Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία έως και την Παρασκευή

Η ημέρα ξεκίνησε σήμερα με πολύ κρύο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες είναι μονοψήφιες για πολλές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού ενώ στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν περιοχές που καταγράφουν βαθμούς κάτω από το μηδέν

Καθώς θα εξελιχθεί η ημέρα, ωστόσο, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, με εξαίρεση τα κεντρικά δυτικά και βόρεια όπου προς το απόγευμα θα υπάρχουν συννεφιές και για άλλο ένα 24ωρο ο υδράργυρος θα είναι σε υψηλές τιμές και θα ξεπεράσει τοπικά ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο ισχυρός βοριάς περιορίζεται στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα και στη συνέχεια ο άνεμος θα αρχίσει να στρέφεται σε νότιο. Αυτό δείχνει πως πλησιάζει μια διαταραχή που θα δώσει βροχές από αύριο, Τρίτη και στη συνέχεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Νέα κακοκαιρία έως και την Παρασκευή

Αύριο, Τρίτη, προς το βράδυ θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρα καταιγίδες στα πιο δυτικά τμήματα.

Πρόκειται για ένα κύμα κακοκαιρίας που θα μας απασχολήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι και την Παρασκευή.

Οι βροχές την Τετάρτη θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές και τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται προς τα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ο άνεμος θα ενισχυθεί.

Η θερμοκρασία πάντως θα είναι καλή για την εποχή, έως 23 βαθμούς Κελσίου.

hania-news.gr