Μαρμάρινα γλυπτά από την Ιεράπετρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας

9:44 π.μ. - Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016
09:08 π.μ. - Δευ, 29/44/2016
Image: Μαρμάρινα γλυπτά από την Ιεράπετρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας

Διάλεξη με θέμα « Μαρμάρινα γλυπτά από την Ιεράπετρα και τη Γόρτυνα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας» διοργάνωσε η Επιτροπή Ανάδειξης Αρχαιοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας



Προκειται για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Δήμου Ιεράπετρας και το συντονισμό των προσπαθειών με στόχο τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ιεράπετρα.
 
Ομιλητές ηταν οι : Α. η Δρ. Χρύσα Δαμιανάκη, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου του Σαλέντο της Ιταλίας συνεπικουρούμενη από τον σύζυγο της Άγγελο Ρομάνο και Β. η Δρ. Μαρτσέλλα Ντε Πάολι, κύρια Επιστημονική Ερευνήτρια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βενετίας
αναφέρθηκαν στα αρχαία αγάλματα της Ιεράπετρας που σήμερα φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας μέσα από ιστορικές αναφορές και φωτογραφικό υλικό.
 
Στην κατάμεστη από πλήθος κόσμου αίθουσα, που έδειξε το ενδιαφέρον του για την σημαντική εκδήλωση και για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τους ξενιτεμένους θησαυρούς της πόλης που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας.
 
ΠΑρευρεθηκαν  οι Αντιδήμαρχοι κ. Μανόλης Φραγκούλης, και κ. Αντώνης Πετράς, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένη Ιεράπετρα» κ. Ελένη Βλάσση, οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μαστοράκης και κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μάνος Μαρκόπουλος, πάρεδροι τοπικών κοινοτήτων, ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ποιητής κ. Μανόλης Πρατικάκης, η Πρόεδρος της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας κα Γεωργία Μετινίδου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης, και ο κ. Σπύρος Ζαχαράκης τ. Προϊστάμενος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας.
 
Την εκδήλωση έκλεισε ο Γεραπετρίτης δεξιοτέχνης βιολάτορας Βαγγέλης Βαρδάκης με συνοδεία κιθάρας από τον Νίκο Μαστοράκη.
 
Χόρεψαν μέλη της Χορευτικής Ομάδας Ιεράπετρας.
 
Θ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
 
Πηγή : www.anatolh.com